ειδήσεις

IFA 2016: τι θα δούμε στο φθινοπωρινό ραντεβού της τεχνολογίας

Η πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου είναι παραδοσιακά η ημέρα που ξεκινά η IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η φετινή IFA δεν αποτελεί εξαίρεση και την προσεχή Παρασκευή (2 Σεπτεμβρίου) ανοίγει τις πύλες της στο Berlin ExpoCenter City, όπως είναι η νέα ονομασία του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου. Του Δημήτρη Μαλλά Στο ετήσιο ραντεβού στην πρωτεύουσα της Γερμανίας πρόκειται να παρευρεθούν τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα του κλάδου των ψηφιακών τεχνολογιών με τις εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι εκείνες που συνηθίζουν να απουσιάζουν.
Οι υπόλοιποι κολοσσοί, όμως, από την ανατολική Ασία (Κίνα, Κορέα και Ιαπωνία) αλλά και την Ευρώπη δεν χάνουν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα και, μάλιστα, η IFA είναι η μοναδική μεγάλη έκθεση που δίνει χώρο -και μάλιστα πολύ μεγάλο- και στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές και σημαντικές εξελίξεις, καθώς και αυτά τα προϊόντα αποκτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δυνατότητες σύνδεσης με άλλες ψηφιακές συσκευές. Αυτή η διασύνδεση των ψηφιακών συσκευών είναι το αποκαλούμενο Internet of Things, το οποίο, φέτος, θα είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις στην IFA. Οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές γίνονται όλο και πιο «έξυπνες» και η νέα τάση δεν είναι άλλη από την «έξυπνη» κουζίνα που αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του νέου, διασυνδεδεμένου σπιτιού. Στο προσκήνιο έρχονται επίσης οι 3D εκτυπωτές για όσους πιστεύουν ότι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν απέχουν και πολλά χρόνια. Η φετινή IFA αναμένεται να είναι γεμάτη με νέα προϊόντα για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), η οποία γίνεται πλέον ιδιαίτερα προσιτή στη μεγάλη μάζα των καταναλωτών, καθώς οι τιμές του σχετικού εξοπλισμού παρουσιάζουν κάθετη πτώση. Όσον αφορά στις πιο παραδοσιακές κατηγορίες προϊόντων, κατασκευαστές όπως είναι η Sony και η Huawei ετοιμάζουν να δείξουν νέα smartphones, όπως και αρκετοί λιγότερο γνωστοί κατασκευαστές όπως η Coolpad, η TP-Link.
Περιμένουμε νέες φορητές συσκευές από κατασκευαστές όπως η Asus και η Acer, ενώ η Samsung ετοιμάζει νέα wearables, όπως το Gear S3. Samsung, Sony και LG θα δείξουν και αρκετές νέες τηλεοράσεις, καθώς περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση μοντέλων με δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου με ανάλυση 8K. Η IFA είναι, πάντως, μία ευκαιρία για να δείξουν οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες ότι δεν έχουν χάσει την επαφή τους με το παγκόσμιο τεχνολογικό γίγνεσθαι και έτσι υπάρχουν αρκετές ειδικές ενότητες αφιερωμένες στα startups από τη Γηραιά Ήπειρο. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά όπως κάθε χρόνο οι παρουσιάσεις ξεκινούν 2 ημέρες νωρίτερα, κάτι που σημαίνει ότι από 30 Αυγούστου θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.