carPC

15 gadgets για καλύτερη οδηγική εμπειρία

Πολλά προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν  την ώρα που ένας άνθρωπος οδηγεί. Από το πιο απλό που είναι  να μείνει από μπαταρία το αυτοκίνητο μέχρι και το σκάσιμο ενός ελαστικού.Θα δούμε λοιπόν 15 gadgets αυτοκινήτου  που όχι μόνο θα βελτιώσουν τη συνολική οδηγική εμπειρία σας, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να είστε έτοιμοι για το απροσδόκητο.
  1. Dashcam dashcam
Η κάμερα στο ταμπλό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να «τραβήξει» μια αξέχαστη οδηγική στιγμή, αλλά μπορεί επίσης να είναι πρακτική εάν έχετε κάποιο ατύχημα.Η εμπρός κάμερα δεν θα σας προστατεύσει σωματικά, αλλά το βίντεο  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξει ποιος είναι ο υπεύθυνος .
  1. Smartphone mount 
Μία θήκη για το κινητό μπορεί να κάνει τsmartphone-mountην πλοήγηση πολύ λιγότερο αγχωτική . Αντί να έχετε την συσκευή συνέχεια στα χέρια σας για οδηγίες, η θήκη αυτή μπορεί να είναι πολύ εξυπηρετική βλέποντας για παράδειγμα τους χάρτες σας ή κάποια άλλη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει στην οδήγηση.
  1. Portable jumper starter kit portable-jumper-starter-kit
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιος θα είναι πάντα εκεί για να σας δώσει ρεύμα αν μείνετε κάπου, και γι ‘αυτό είναι σοφό να έχετε πάντα ένα φορητό starter kit στο όχημά σας. Είναι μια πηγή ενέργειας για την  μπαταρία που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας όταν συνδέοντας τους σφιγκτήρες . Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική πηγή ρεύματος.
  1. Bluetooth car kit bluetooth-car-kit
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο για να είστε σε θέση να συνδέσετε το smartphone  με το όχημά σας μέσω Bluetooth. Με ένα Bluetooth car kit μπορείτε πλέον να αναπαράγετε μουσική και να πραγματοποιείτε κλήσεις από τα ηχεία του αυτοκινήτου σας.
  1. USB car charger usb-car-charger
Ένα smartphone «νεκρό» είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε ενώ ταξιδεύετε. Εάν δεν έχετε μια θύρα USB στο αυτοκίνητό σας, σας είναι απαραίτητη για να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό.
  1. Smart car adapter gps-tracker
Η συσκευή ενώνεται με το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth, κάνει διάγνωση για τα προβλήματα του κινητήρα, «θυμάται» που έχετε παρκάρει, εμφανίζει το ιστορικό  σας όταν έχετε ταξιδέψει και μπορείτε ακόμη και να καλέσετε σε βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η εταιρεία «έβγαλε» διάφορες εφαρμογές για να βοηθήσει και σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, η Concur app επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν τα χιλιόμετρα για τα ταξίδια εργασίας, κάνοντας την καταγραφή των εξόδων πολύ εύκολη.
  1. GPS tracker gps-tracker
Ένας GPS tracker συνδέεται με το smartphone σας για να σας ενημερώσει για τη θέση του οχήματός σας ανά πάσα στιγμή. Ενώ αυτό το gadget είναι ίσως πιο πρακτικό  γιατί μπορεί να έρθει η ατυχή περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το όχημά σας.
  1. Radar detector radar-detector
Δεν θα πρέπει να τρέχετε, αλλά αν πρόκειται να το κάνετε, θα θελήσετε να πάρετε έναν ανιχνευτή ραντάρ  για να σας ειδοποιεί για τυχόν ενέδρες.
  1. Blind spot mirrors blind-spot-mirrors
Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά στα νέα αυτοκίνητα αυτές τις μέρες είναι η λειτουργία τυφλού σημείου. Αυτό είναι ουσιαστικά  ένα φως ενσωματωμένο στον καθρέφτη που αναβοσβήνει όταν κάποιος είναι στο τυφλό σημείο σας.
Ωστόσο, αν έχετε ένα παλαιότερο όχημα, μπορείτε να έχετε το ίδιο είδος λειτουργίας με την απλή προσθήκη ενός μικρότερου καθρέφτη που θα «κοιτάει» το τυφλό σημείο.
  1. Tire pressure monitoring system tire-pressure-monitoring-system
Ένα σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, σας επιτρέπει να βλέπετε εύκολα την υγεία των τους.Ακόμα εκτός απο την πίεση μετράει και την θερμοκρασία.
Έρχεται με τέσσερις αισθητήρες που ενσωματώνονται σε κάθε ελαστικό και μια οθόνη παρακολούθησης που συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου σας. Η οθόνη δείχνει την πίεση κάθε ελαστικού, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπιστεί εύκολα όταν κάτι δεν πάει καλά.
  1. Seat belt cutter & window glass breaker seat-belt-cutter-and-window-glass-breaker
Αυτή η συσκευή είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει τις ζώνες ασφαλείας και να σπάσει τα παράθυρα του αυτοκινήτου σε περίπτωση που εσείς ή καποιος άλλος είναι παγιδευμένος μετά από κάποιο ατύχημα.

  1. Drop Stop drop-stop
Αυτό είναι ένα απλό αξεσουάρ αυτοκινήτου, αλλά είναι απίστευτα χρήσιμο.Το Drop Stop  ταιριάζει ανάμεσα στο κάθισμα και στην κεντρική κονσόλα, έτσι ώστε ποτέ δεν θα πέσει τίποτα σε αυτή την ενοχλητική ρωγμή.
13. Mobile WiFi hotspot mobile-wifi-hotspot
Μεταμορφώνει το αυτοκίνητό σας σε ένα φορητό σημείο WiFi που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συνδεδεμένοι όπου κι αν πάτε.
  1. Mobileye 560mobileye-560
Το σύστημα αποτελείται από μια έξυπνη κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο μπροστινό μέρος του παρμπρίζ, μια σειρήνα συναγερμού και μία οθόνη, ώστε ο οδηγός να βλέπει τις προειδοποιήσεις.
Βασικά μιλάμε για έναν υπολογιστή που κάνει  πράγματα όπως τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ των οχημάτων, διαβάζοντας το όριο ταχύτητας, και την ανίχνευση όταν οι πεζοί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να προειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύει μία επικίνδυνη κατάσταση.
  1. A back-up camera
a-back-up-cameraΠρόκειται για μία κάμερα που συνδέεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και παρέχει live βίντεο στο κινητό ώστε να δείχνει στον οδηγό το τι γίνεται πίσω του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο παρκάρισμα αλλά και στην αποφυγή ατυχήματος.

About Freegr network

Από το Blogger.