ειδήσεις

Η Nvidia έφερε το Xavier SoC με GPU αρχιτεκτονικής Volta

Η Nvidia ανακοίνωσε ένα νέο SoC για χρήση σε αυτόνομα οχήματα και παράλληλα επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν οι GPUs αρχιτεκτονικής Volta να κατασκευάζονται με την μέθοδο κατασκευής των 16nm FinFET.
Το νέο SoC ονομάζεται Xavier και είναι σχεδιασμένο να διαδεχθεί το Nvidia Drive PX2. Είναι το πρώτο προϊόν που αποκαλύπτεται και το οποίο θα αξιοποιεί την αρχιτεκτονική Volta. Ο Xavier αποκαλύφθηκε εχτές από τον ίδιο τον CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, στο Ευρωπαϊκό GPU Technology Conference και πρόκειται ουσιαστικά για ένα mini AI supercomputer, αποκλειστικά για χρήση σε αυτοκίνητα, ικανοποιώντας σημαντικά πρότυπα ασφαλείας της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το ISO 26262.
Το Xavier εκτός από 512 CUDA cores αρχιτεκτονικής Volta, θα διαθέτει και οκτώ 64bit custom πυρήνες ARM. Θα αποτελείται από 7 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και οι επιδόσεις του θα είναι καλύτερες αυτών του Nvidia Drive PX2. Το Xavier θα έχει υπολογιστική ισχύ 20 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών το δευτερόλεπτο με TDP μόλις 20W, δηλαδή το 1/4 του TDP του Nvidia Drive PX2. Οι επιδόσεις του σε τεστ ακεραίων είναι έως και 33% υψηλότερες έναντι αυτών του Nvidia Drive PX2 (160 SPECint έναντι 120 SPECint ).

About Freegr network

Από το Blogger.