Φήμες θέλουν την Qualcomm να συζητάει εξαγορά της NXP Semiconductors

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες, η Qualcomm είναι σε συζητήσεις με την NXP Semiconductors, ώστε να την εξαγοράσει. Αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για μια εξαγορά της οποίας το κόστος υπολογίζεται να υπερβεί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Η NXP Semiconductors ήταν η έβδομη σε μέγεθος παγκοσμίως, όσον αφορά τα έσοδα, εταιρία σχεδίασης και κατασκευής ημιαγωγών, το 2015. Η NXP είναι μία από τις εταιρίες πίσω από την τεχνολογία near-field communication (NFC) που χρησιμοποιείται από τα wireless payment services, όπως τα Apple Pay και Android Pay. Επιπλέον είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές των Apple και Samsung, ενώ μετά την εξαγορά της Freescale Semiconductors με 12 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελεί βασικό προμηθευτή και αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και βιομηχανιών που κατασκευάζουν IoT συσκευές.
 Από την μεριά της η Qualcomm είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αγορά των smartphones, χάρη στα SoCs της σειράς Snapdragon, αλλά και τα wireless modems που διαθέτει. Ο ανταγωνισμός όμως από άλλες εταιρίες, όπως η Mediatek, έχουν οδηγήσει σε μείωση των εσόδων της από την αγορά των smartphones, αλλά και περιορισμό των περιθωρίων κέρδους της. Η εξαγορά της NXP θα της επιτρέψει να κινηθεί ταχύτατα και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε να επιζητήσει την ανάπτυξη μέσω αυτών.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.