freegr

16χρονος hacker ο «εγκέφαλος» των κυβερνοεπιθέσεων κατά τεχνολογικών κολοσσών


Ειδικοί κυβερνοασφάλειας που ερευνούν σειρά επιθέσεων κατά τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Microsoft και Nvidia, έφτασαν στα ίχνη ενός 16χρονου που ζει με τη μητέρα του σε ένα σπίτι κοντά στην Οξφόρδη. Τέσσερις ερευνητές που ανέλαβαν, εκ μέρους των εταιρειών που δέχθηκαν επίθεση, να βρουν ποιος κρ
ύβεται πίσω από την ομάδα χάκερς Lapsus$, δηλώνουν πως πιστεύουν ότι ο Βρετανός έφηβος είναι ο «εγκέφαλος».
 Τα κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ωστόσο, τα χρήματα αλλά και η «φήμη» στον χώρο των χάκερς σίγουρα λειτούργησαν ως δέλεαρ. Οι ερευνητές έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο 16χρονος ήταν πίσω από ορισμένες μεγάλες επιθέσεις της Lapsus$, αλλά δεν έχουν καταφέρει να τον συνδέσουν με κάθε επίθεση που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση. Ο νεαρός χρησιμοποιεί το παρατσούκλι "White" και "Breachbase". 
Το Bloomberg News δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, καθώς είναι ανήλικος και προς το παρόν δεν διώκεται επισήμως για κάτι. Ακόμη ένα μέλος της Lapsus$ πιστεύεται ότι είναι ένας έφηβος που ζει στη Βραζιλία. Ένα άτομο που ερευνά την ομάδα δήλωσε στο Bloomberg ότι έχουν εντοπιστεί συνολικά 7 ξεχωριστοί λογαριασμοί που συνδέονται με αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα στις επιθέσεις. 
 Η Lapsus$ έχει διαρρεύσει κώδικα και εσωτερικά έγγραφα μεγάλων επιχειρήσεων, προκαλώντας τους μεγάλη ζημιά. Έχει "εισβάλλει" ακόμη και σε συναντήσεις στελεχών των εταιρειών μέσω Zoom, τρομοκρατώντας υπαλλήλους και συμβούλους που προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους χάκερς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Bloomberg.

About Freegr network

Από το Blogger.