DDR4

Η Intel πιέζει για το τέλος των DDR4 μνημών RAM


 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TechPowerUp, η Intel πιέζει τους κατασκευαστές μητρικών καρτών να κάνουν τη μετάβαση αποκλειστικά στις DDR5 μνήμες, για τα επερχόμενα next-gen μοντέλα τους. Ο λόγος γίνεται για τις motherboards της 700 σειράς από chipsets, οι οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο τρίτο τρίμηνο του 2022 μαζί με τους 13ης γενιάς Raptor Lake επεξεργαστές της Intel.

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Περνώντας σε λεπτομέρειες, παρόλο που οι Raptor Lake CPUs αναμένεται να διατηρήσουν την υποστήριξη για DDR4 μνήμες, η Intel θέλει οι κατασκευαστές μητρικών να επικεντρωθούν στις νέας γενιάς DDR5. Ο λόγος είναι απλά η πολύ αργή υιοθέτηση των νέων μνημών, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του μέσου. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι νέοι επεξεργαστές της εταιρίας μάλλον θα υποστηρίζουν DDR5 μνήμες στα 5600 MHz, ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους enthusiasts.

Το πιθανότερο σενάριο, λοιπόν, είναι πως οι επερχόμενες high-end μητρικές του Z790 chipset θα ακολουθήσουν την οδηγία της Intel και θα υποστηρίζουν μόνο DDR5 μνήμες RAM. Ωστόσο, το ίδιο δε θα ισχύσει μάλλον και για τα οικονομικότερα μοντέλα των B και H σειρών, αφού αυτά απευθύνονται συνήθως σε καταναλωτές με περιορισμένο budget, κάτι για το οποίο δε φημίζονται για την ώρα οι DDR5 μνήμες.

Όπως και να 'χει, η υιοθέτηση των επεξεργαστών νέας γενιάς της Intel δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα, ανεξαρτήτως της απόφασης των κατασκευαστών μητρικών, αφού θα υποστηρίζονται και από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις της 600 σειράς chipsets. Συγχρόνως, τα πράγματα προβλέπονται καλύτερα και για τις DDR5 μνήμες, αφού μαζί με τη 13η γενιά της Intel αναμένουμε και τα νέα Zen 4 μοντέλα της AMD που θα τις υποστηρίζουν, βοηθώντας να αυξηθεί η υιοθέτηση και να πέσουν σταδιακά οι τιμές.

About Freegr network

Από το Blogger.