freegr

ΕΠΙΣΤΗΜΗ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ; ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

 


Μπορεί η επιστήμη να έχει βελτιώσει την ποιότητα -και τη διάρκεια- ζωής μας με πολλούς τρόπους, ωστόσο ορισμένες φορές γίνεται και ο αγγελιαφόρος κακών νέων.

Σύμφωνα με τον δρ. Sean Carroll, καθηγητή φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, καλό θα ήταν να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο, με βάση τους κανόνες της φυσικής.

«Για να υπάρχει ζωή μετά θάνατον, η συνείδηση θα χρειαζόταν να είναι παντελώς διαχωρισμένη από το υλικό μας σώμα. Όμως, στην πραγματικότητα η συνείδηση φαίνεται να αποτελείται από μια σειρά μορίων και ηλεκτρονίων» εξηγεί ο επιστήμονας.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Express», ο δρ. Carroll πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί πως κάποια μορφή συνείδησης παραμένει μετά τον θάνατο του υλικού μας σώματος, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απροσπέλαστο εμπόδιο: δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ή μέρος όπου θα μπορούσαν να αποθηκεύονται οι πληροφορίες που υπάρχουν στο μυαλό μας μετά τον θάνατο του υλικού μας σώματος.

Σημειώνεται, πάντως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο.

About Freegr network

Από το Blogger.