Europe

Η ΕΕ ετοιμάζει το ψηφιακό ευρώ για το 2023

 


Οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και περίπου 3 χρόνια, αλλά πλέον μπαίνουμε και επίσημα πλέον στην εποχή όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στη δημιουργία του δικού της ψηφιακού νομίσματος, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στήνει ήδη το νομικό πλαίσιο επάνω στο οποίο θα πατήσει το «ψηφιακό ευρώ».

Ο Fabio Panetta, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, είχε δηλώσει τα εξής:

Εάν δεν καλύψουμε εμείς αυτήν την ανάγκη, τότε κάποιος άλλος θα το κάνει. Το ψηφιακό ευρώ θα εξακολουθήσει να λογίζεται ως κανονικό νόμισμα, όπως τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, απλά στον ψηφιακό κόσμο. Θα είναι μια ηλεκτρονική μορφή χρήματος που θα ελέγχεται από την ΕΚΤ και τις τοπικές εθνικές τράπεζες, ενώ θα είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Στόχος μας δεν είναι να αντικατασταθούν τα μετρητά, αλλά να αποτελέσει συμπληρωματικό νόμισμα και θα διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε μετρητά σε όλη την ΕΕ. Το ψηφιακό ευρώ θα σας δώσει μια επιπλέον επιλογή για ευκολότερες πληρωμές.

Αν το σχέδιο πάρει έγκριση από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τότε το ψηφιακό ευρώ θα είναι έτοιμο το 2023.

About Freegr network

Από το Blogger.