apple

Η Apple παρουσίασε το νέο υπολογιστή Mac Studio και την οθόνη Studio Display


Η Apple αποκάλυψε στο πλαίσιο της παρουσίασής της το νέο υπολογιστή που απευθύνεται σε επαγγελματίες, το Mac Studio και την νέα οθόνη του, το Studio Display. Το Mac Studio έρχεται με ιδιαίτερα μικροσκοπικό σχήμα και επιλογές για επεξεργαστές M1 Max και M1 Ultra (νέος, που παρουσιάστηκε σήμερα), ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε χρήστη.

Mac Studio

  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Από πλευράς συνδεσιμότητας, έχει 4 θύρες Thunderbolt 4, ένα 10GB ethernet port, 2 θύρες USB-A, HDMI, υποδοχή ακουστικών 3.5mm, ενώ ασύρματα επικοινωνεί μέσω WiFi 6 και Bluetooth 5. Στο μπροστινό τμήμα έχει δύο θύρες USB-C στο M1 Max και δύο Thunderbolt 4 για το μοντέλο με τον M1 Ultra.

Και στις δύο εκδόσεις υπάρχει μια θύρα για κάρτες μνήμης. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με 4 monitors και μία τηλεόραση και προσφέρει 50% ταχύτερες επιδόσεις σε σχέση με έναν 16-core Xeon Mac Pro. H έκδοση με τον M1 Ultra είναι 60% ταχύτερη από τον 28-core Mac Pro!

Για να δείξει τις επιδόσεις του, η Apple σημείωσε πως το σύστημα θα μπορεί να παίξει 18 streams 8K ProRes 422 video, καθώς και πως με το νέο επεξεργαστή το σύστημα είναι έως και 80% ταχύτερος από τους κορυφαίους Mac Pro. Ο SSD του θα μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα τα 8TB, μέσα από τις διάφορες επιλογές που θα προσφέρονται στον καταναλωτή.

Mac Studio

Πηγαίνοντας τώρα στην νέα οθόνη, η Apple μίλησε λίγο πιο αναλυτικά για το design και τις επιδόσεις της. Τα περιθώριά της είναι μηδενικά, το σασί της από αλουμίνιο και ρυθμίζεται εύκολα σε ύψος και γωνία με τον παρεχόμενο βραχίονα, είτε σε οριζόντια είτε σε κάθετη διάταξη. Η διαγώνιός του φτάνει τις 27 ίντσες και η πυκνότητά του τα 218 pixels ανά ίντσα.

Η φωτεινότητά του φτάνει τα 600 nits και στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται ακόμη TrueTone και antireflective coating.

Studio Display

Στο μπροστινό τμήμα της οθόνης υπάρχει μια 12MP Ultra Wide camera ίδια με αυτή του iPhone. Στη βάση του υπάρχουν έξι ηχεία, τέσσερα woofers και δύο tweeters, έτσι ώστε να υποστηρίζουν έως και spatial audio. Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, προσφέρει 3 θύρες USB-C και μία θύρα Thunderbolt που μπορεί να προσφέρει 96W για ταχεία φόρτιση έως και ενός 14ιντσου MacBook Pro.

Studio Display

Η τιμή του Mac Studio με M1 Max ξεκινάει από τα 1999 δολάρια και με τον M1 Ultra από τα 3999 δολάρια. Η μνήμη του ξεκινάει από τα 32GB. Το Studio Display θα πωλείται από τα 1599 δολάρια και με διάφορες επιλογές για τα της βάσης στήριξης.

Η κυκλοφορία και των δύο προϊόντων ορίστηκε για τις 18 Μαρτίου και οι προ-παραγγελίες τους ξεκινούν σήμερα

About Freegr network

Από το Blogger.