freegr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ metaverse του κόσμου με 250 εκατομμύρια χρήστες


 Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε την ώρα μας στο κινητό στο Instagram, στο TikTok ή παίζοντας παιχνίδια. Όλο και περισσότεροι έφηβοι όμως στην Ασία προτιμούν να μπουν σε έναν εικονικό κόσμο για να ασχοληθούν με το avatar τους. Ο λόγος για το Zepeto, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα metaverse με σχεδόν 250 εκατομμύρια χρήστες.


Εκεί, το avatar του χρήστη μπορεί να του μοιάζει ή να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Περίπου το 70% των χρηστών είναι γυναίκες και η πλειοψηφία των χρηστών δεν έχει καν λογαριασμό στο Instagram και στο Facebook, ενώ για τους έφηβους, το Zepeto είναι η πρώτη social media πλατφόρμα με την οποία αλληλεπιδρούν.

Παρότι η προέλευσή του είναι από τη Νότια Κορέα, το 90% των χρηστών βρίσκεται σε άλλες χώρες. Μάλιστα μερικοί από αυτούς θεωρούνται και εικονικοί influencers. Το avatar της Monica Quin από τον Καναδά, σχεδιάζει ψηφιακά αντικείμενα όπως φορέματα και ρούχα που μπορούν να αγοράσουν άλλα avatars, αποφέροντάς της εξαψήφια έσοδα το χρόνο.

Ποτέ δεν ήμουν μεγάλη fan των social media. Υπάρχει μεγάλη πίεση και δεν είχα την καλύτερη εμπειρία, αλλά στο Zepeto δε χρειάζεται να δείξεις το πρόσωπό σου και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις.

Η μόδα είναι μεγάλο κομμάτι του Zepeto, αφού εκεί πωλούνται πάνω από 1.6 δισεκατομμύρια ψηφιακά ρούχα και αξεσουάρ. Οι συναλλαγές γίνονται με το in-game νόμισμα “zems” και για κάθε 5.000 zems οι παίκτες εισπράττουν περίπου €100. Φυσικά οι χρήστες του Zepeto αγοράζουν zems χρησιμοποιώντας πραγματικά χρήματα. Μάλιστα μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Gucci, Dior και Ralph Lauren σχεδιάζουν τη δική τους ψηφιακή απόβαση στην πλατφόρμα.

Κάθε μέρα έχουμε ανθρώπους που σχεδιάζουν και πωλούν δεκάδες χιλιάδες νέα αντικείμενα. Νομίζω πως είμαστε η μεγαλύτερη εικονική αγορά μόδας στον κόσμο. - Rudy Lee, CSO του Zepeto

Η Νότια Κορέα μάλιστα είναι από τις πρώτες χώρες που επενδύουν στο metaverse με $35 εκατομμύρια για να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό κόσμο.

Αντί να χρειαστεί να πας στο δημαρχείο της Σεούλ, μία τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τους χρήστες του metaverse για να λύσει προβλήματα στον πραγματικό κόσμο. Μπορούμε να διοργανώσουμε φεστιβάλ χωρίς να ανησυχούμε για την COVID-19. Οι χρήστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στο διάστημα ή πίσω στην ιστορία στη δυναστεία των Chosun. – ChangKeun Lee, Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ

About Freegr network

Από το Blogger.