ειδήσεις

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ασπίδα στα ακραία καιρικά φαινόμενα


 Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και γενικά οι ψηφιακές υποδομές στάθηκαν αρωγοί σε πολίτες αλλά και Πολιτεία κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα το περασμένο διάστημα. Πολίτες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, ειδικά όσοι παρέμειναν αποκλεισμένοι εξαιτίας του χιονιού, αλλά και εργαζόμενοι στον κρατικό μηχανισμό που είχαν επιφορτιστεί με τη διαχείριση του ακραίου φαινομένου, βρήκαν σύμμαχο τις υποδομές κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προσέφεραν ουσιαστικές λύσεις καθώς οι δυνατότητες που παρέχουν αξιοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από τον ανθρώπινο παράγοντα, τόσο από τη μεριά του κρατικού μηχανισμού όσο και από τους πολίτες και έδωσαν διέξοδο σε πολλά προβλήματα που προέκυψαν. Πρόσβαση σε άμεσες και αξιόπιστες φωνητικές επικοινωνίες και βασικές μορφές δεδομένων βοήθησαν όλους να διαχειριστούν κρίσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για την παροχή κατάλληλης βοήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, μέσω της αποστολής μηνυμάτων συναγερμού που απεστάλη από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας οι πολίτες διαφόρων περιοχών της χώρας ενημερώνονταν και λάμβαναν οδηγίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Παράλληλα, οι πολίτες μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την κίνηση στους δρόμους, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους. 

Τα κινητά τηλέφωνα βοήθησαν τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη, ειδικά όσους παρέμειναν αποκλεισμένοι εξαιτίας του χιονιού, καθιστώντας εφικτή την επικοινωνία ακόμα και σε περιοχές όπου η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Με αυτόν τον τρόπο έγινε εφικτή η ενημέρωση των αρμοδίων και ειδοποιήθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα και συνεργεία ώστε να μεταβούν όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Ακόμα και για όσους χρειάστηκε να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, τα δίκτυα έδωσαν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευκολία, προσφέροντας σημαντικές λύσεις για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους. Αντίστοιχα και στον τομέα της εκπαίδευσης, μαθητές και εκπαιδευτική είχαν αδιάλειπτη πρόσβαση στις ψηφιακές τάξεις. 

Ακόμα και στις περιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις ζωές των πολιτών, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρουν δίνουν λύσεις και συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή εξέλιξη της καθημερινότητας των ανθρώπων.

About Freegr network

Από το Blogger.