freegr

Ένα «πράσινο» τρένο που θα κινείται αιώνια


 Στην ταινία «Snowpiercer» του βραβευμένου νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο ένα τρένο το 2031 κινείται ασταμάτητα και μέσα σε αυτό προσπαθούν να επιβιώσουν οι επιβάτες του από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Αν οι ερευνητές της αυστραλιανής εταιρείας Fortescue Future Industries ολοκληρώσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν το 2031 σε μια Γη που αναμένεται να είναι πολύ έντονες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα υπάρχει ένα τρένο που θα μπορεί να κινείται ασταμάτητα…

Οι ερευνητές έχουν ήδη στη διάθεση τους χρηματοδότηση περίπου 50 εκατ. δολαρίων για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της ιδέας τους. Το τρένο που έχει λάβει την ονομασία «Τρένο του Απείρου» θα κινείται χάρις σε μια ηλεκτρική μπαταρία η οποία δεν χρειάζεται επαναφόρτιση από με τις συμβατικές πηγές αλλά θα συλλέγει και θα αξιοποιεί στη συνέχεια τη  βαρυτική ενέργεια που θα παράγεται από την κίνηση του τρένου, την επιτάχυνση και την τριβή από τη μείωση της ταχύτητας. 

Η ανακοίνωση για την προσπάθεια δημιουργίας του τρένου έγινε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση για την εξαγορά της Fortescue Future Industries από την βρετανική εταιρεία μπαταριών Williams Advanced Engineering. Στόχος της εξαγοράς είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα μετασχηματίσουν την σιδηροδρομική βιομηχανία έτσι ώστε να αποκτήσει ουδέτερο περιβαλλοντικά αποτύπωμα στο τέλος της δεκαετίας. Με απλά λόγια να κυκλοφορούν τρένα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

About Freegr network

Από το Blogger.