freegr

Windows 11: Οι ενημερώσεις συνεχίζονται με βελτιώσεις για τις οθόνες αφής

 


Η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις ενημερώσεις για τα Windows 11, ξεκινώντας τώρα τις δοκιμές για μερικές αλλαγές που αφορούν την εμπειρία χρήσης στις συσκευές με οθόνες αφής και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα, η γραμμή εργασιών θα βελτιωθεί στα tablets, με τους χρήστες να έχουν πρόσβαση πλέον δύο διαφορετικά modes. Στο 'collapsed state' θα βλέπουν μόνο σημαντικά εικονίδια, όπως η ώρα, η μπαταρία και η σύνδεση στο δίκτυο. Από την άλλη, το expanded state που θα ενεργοποιείται με Swipe Up θα είναι αρκετά μεγαλύτερου μεγέθους, κάνοντας τη χρήση στις οθόνες αφής ευκολότερη.Πέρα από τις αλλαγές στο taskbar, η Microsoft αλλάζει και τα Widgets των Windows 11. Συγκεκριμένα, αυτά θα μπορούν πλέον να φιλοξενούν περισσότερες πληροφορίες και δυναμικό περιεχόμενο, ενώ η εμφάνισή τους γίνεται κάπως πιο μαζεμένη.

Άλλη μια αλλαγή που περιλαμβάνει η νέα ενημέρωση είναι 37 καινούργια emoji, για να συμβαδίζουν τα Windows με τις νέες προσθήκες του προτύπου Emoji 14.0. Παράλληλα, το snapping των παραθύρων θα γίνει πιο εξυπηρετικό, αφού θα μπορεί πλέον να δείχνει και ανοιχτές καρτέλες του Edge browser, ενώ η Microsoft έχει επιμεληθεί πολλά ακόμη bug fixes.

Ως συνήθως, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να δοκιμαστούν πρώτα από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, οπότε οι απλοί χρήστες του λειτουργικού συστήματος θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές εβδομάδες μέχρι την ευρεία κυκλοφορία της ενημέρωσης.

Το θετικό είναι πως πρόσφατα η Microsoft αποκάλυψε ότι τα updates για τα Windows 11 θα γίνουν συχνότερα και έτσι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε το μεγάλο ετήσιο update του λειτουργικού για νέα χαρακτηριστικά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

About Freegr network

Από το Blogger.