freegr

ENA MATRIX ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΖΑΚΕΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΜΠΑΝ


Αφού κατέστησε με κάθε τρόπο σαφές ότι η εταιρεία του θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο metaverse, τον εικονικό κόσμο που θέλει να διαδεχθεί το Διαδίκτυο, ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ έκανε ένα βήμα περισσότερο παρουσιάζοντας το νέο του όραμα που είναι η μετακίνηση της ανθρωπότητας από τον φυσικό κόσμο σε ένα ψηφιακό σύμπαν.
 
 Μιλώντας στο δημοφιλές podcast του Λεξ Φρίντμαν ο οποίος καταπιάνεται με θέματα τεχνολογίας ο συνιδρυτής του Facebook μίλησε για το μέλλον που πιστεύει ότι έρχεται στο οποίο δεν θέλει απλά να συμμετάσχει αλλά να είναι αυτός που θα το σχεδιάσει. Ο Ζάκεμπεργκ εκτιμά ότι στο κοντινό μέλλον θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι εικονικοί κόσμοι που θα έχουν αναπτυχθεί θα έχουν τέτοια εμβάθυνση και ρεαλιστικότητα που οι χρήστες δεν θα θέλουν να βγουν από αυτούς και να επιστρέψουν στην πραγματικότητα, στον φυσικό κόσμο. 
Όπως λέει υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ήδη ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον ψηφιακό κόσμο που υπάρχει σήμερα αλλά απλά το κάνουν μέσω των δύο διαστάσεων οθονών που έχουν στη διάθεση τους. Ο Ζάκεμπεργκ ανέφερε ότι η Metα (η εταιρεία ομπρέλα όλων των εταιρειών που κατείχε το Facebook) θα ασχοληθεί τα επόμενα 5-10 χρόνια με τη δημιουργία ενός τέτοιου ρεαλιστικού εικονικού κόσμου όπου οι χρήστες θα βιώνουν την αίσθηση της αφής, της ακοής και της οσμής όπως και στον φυσικό κόσμο.
 Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν όπως εκείνοι επιθυμούν τον προσωπικό τους εικονικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να μπορούν αν το επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους τον φυσικό κόσμο και να ζούνε μόνιμα στον εικονικό. Πάντως ο Ζάκεμπεργκ παρά την κριτική που έχει δεχτεί από την πρώτη στιγμή για την επιλογή του οι χρήστες να εμφανίζονται στο metaverse με άβαταρ και όχι με την δική τους ή έστω με κάποια ανθρώπινη μορφή επέμεινε ότι στον εικονικό κόσμο που σχεδιάζει οι χρήστες θα εμφανίζονται ως άβαταρ αλλά γίνεται προσπάθεια ώστε αυτά να έχουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμφάνιση

About Freegr network

Από το Blogger.