5G

Η Intel στοχεύει στο 5G και στις νέες γενιές επεξεργαστών στο MWC 2022

 


Η εταιρεία επίσης μοιράστηκε αρκετές νέες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών επεξεργαστών της που θα ενσωματώνουν εξειδικευμένους επιταχυντές vRAN.

Την τελευταία δεκαετία, η Intel είχε την αποστολή να κάνει το δίκτυο προγραμματιζόμενο. Υπό αυτό το πρίσμα, η δικτύωση που ορίζεται από το λογισμικό (SDN ή Software Defined Networking) και που περιστασιακά κάποιοι ονομάζουν «cloudification of the network», το παραδοσιακό fixed-function hardware αντικαθίσταται από απλούς επεξεργαστές (CPU) και μία στοίβα λογισμικού ανοικτού κώδικα. Με τη μετάβαση στα δίκτυα 5G, αυτή η τάση γνώρισε επιτάχυνση με την Intel πλέον να στοχεύει να επεκταθεί σε όλα τα τμήματα ενός δικτύου, από τον πυρήνα του έως στους σταθμούς βάσης.

1617976520_Intel-Sapphire-Rapids-SP-56-CPU-cores-with-350-watts-of.jpeg

Ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική, η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Intel Xeon D που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ice Lake και σχεδιάστηκαν ειδικά για το SDN και το «network edge». Σύμφωνα με την Intel, οι νέοι επεξεργαστές Xeon D ενσωματώνουν επιταχυντές κρυπτογράφησης και τεχνητής νοημοσύνης (AI), ελεγκτή δικτύου (Ethernet) και υποστηρίζουν time-coordinated computing και time-sensitive networking ενώ διαθέτουν κορυφαία και βιομηχανικής κλάσης αξιοπιστία.

intel-arch-21-spr-io.png

Η Intel ισχυρίζεται 1.5x με 2.4x αυξημένη απόδοση για τους Xeon D σε ποικιλία φόρτων εργασίας. Ως ένας edge επεξεργαστής, η Intel υποστηρίζει ότι υπερέχει από άλλα αντίστοιχα προϊόντα σε συσκευές ασφαλείας (hardware appliances), σε εταιρικής κλάσης δρομολογητές (routers) και switches, στο cloud storage ή στα ασύρματα δίκτυα και στον τομέα του AI inferencing. Η Intel ισχυρίζεται ότι περισσότερες από 70 εταιρείες εργάζονται πάνω στον σχεδιασμό νέων συσκευών που θα βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Xeon D.

Παράλληλα, η γνωστή σχεδιάστρια και κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση εδώ και τρία χρόνια στο OpenVINO framework της για το λεγόμενο «edge inference AI». Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά του «AI Inference» από τη βαθιά εκμάθηση (deep learning) στο network edge, αρκεί να πούμε ότι η βαθιά εκμάθηση είναι μία διαδικασία για τη δημιουργία ενός υπολογιστικού μοντέλου που να αναγνωρίζει/ εντοπίζει ότι χρειάζεστε, από πρόσωπα σε ένα βίντεο CCTV μέχρι ελαττώματα σε ένα προϊόν που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Το AI Inference είναι η διαδικασία της λήψης του -παραπάνω- μοντέλου, την εγκατάσταση/ ανάπτυξη του σε μία συσκευή, η οποία στη συνέχεια θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που εισέρχονται -ενδεχομένως φωτογραφίες ή βίντεο- για να αναζητήσει ή να εντοπίσει οτιδήποτε έχει ήδη εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει.

intel-arch-21-sapphire-rapids-header.png

Η ενημερωμένη έκδοση 2022.1 του OpenVINO επικεντρώνεται σε τρία βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, σε ένα απλοποιημένο API για την εισαγωγή μοντέλων TensorFlow για διάφορες εφαρμογές (π.χ. time to market). Δεύτερον, μεγαλύτερη κάλυψη μοντέλων και περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας υπολογιστικής όρασης και φυσικής γλώσσας, για τη βελτίωση της απόδοσης. Τρίτον, μια «πρωτοποριακή» δυνατότητα αυτόματης βελτιστοποίησης, η οποία ανακαλύπτει διαθέσιμους επιταχυντές για να εκτελεί αυτομάτως δυναμική εξισορρόπηση του υπολογιστικού φορτίου. Στην ουσία, το παραπάνω καθιστά το λογισμικό «αγνωστικιστικό» ως προς το hardware. Η Intel επίσης ανακοίνωσε νέα modules για το λογισμικό Smart Edge με στόχο τα 5G User Plane Function workloads.

intel-arch-21-spr-golden-cove.png

Η εικονικοποίηση (virtualization) του RAN (Radio Access Network) που ονομάζεται επίσης και vRAN είναι ένας ακόμη τομέας που η Intel πρωτοστατεί, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι οι περισσότερες εμπορικές εφαρμογές «τρέχουν» σε Intel-based διακομιστές. Η Intel αποκάλυψε ότι οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές Xeon με την κωδική ονομασία Sapphire Rapids θα διαθέτουν χαρακτηριστικά επιτάχυνσης vRAN σε συνεργασία με τις εταιρείες Ericsson, Samsung και Rakuten Symphony.

intel-arch-21-spr-accel-engine.png

Πιο συγκεκριμένα, η Intel ανακοίνωσε ότι οι επεξεργαστές Sapphire Rapids, που θα διαδεχτούν την οικογένεια Xeon που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ice Lake, θα ενσωματώνουν εξειδικευμένα σετ εντολών για την επιτάχυνση της επεξεργασίας σήματος ειδικά για το RAN που θα παρέχει διπλάσια χωρητικότητα και θα υποστηρίζουν προηγμένες λειτουργίες όπως είναι οι 64T64R Massive MIMO. Επιπλέον, η Intel είπε ότι οι Intel Xeon «Sapphire Rapids» θα ενσωματώνουν επιταχυντές για φόρτους εργασίας vRAN.

insomniagr

pCGDQcGGWursViet.jpg

Like

About Freegr network

Από το Blogger.