freegr

Κρυπτονομίσματα: Οι επενδύσεις σας μπορεί να γίνουν καπνός, προειδοποιεί η ΕΕ


 
Οι καταναλωτές κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα από άγνοια ή απάτες, προειδοποιούν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κεφαλαιαγορά (ESMA), τις τράπεζες (EBA) και τον ασφαλιστικό τομέα (EIOPA).

«Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν επενδύσει αν αγοράσουν τέτοια στοιχεία» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Η δήλωση έρχεται να ενισχύσει τις προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών αρχών για τα κρυπτοστοιχεία, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν έχουν νομική προστασία ούτε δυνατότητα προσφυγής για αποζημίωση βάσει του υφιστάμενου νόμου της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν 17.000 διαφορετικά κρυπτοστοιχεία, όπως το bitcoin και το ether, χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τους κινδύνους από παραπλανητικές διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων και των influencers. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με υποσχέσεις για γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ιδιαίτερα αυτές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές», αναφέρεται στη δήλωση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ενεργοβόρα και αφήνει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προστίθεται.

About Freegr network

Από το Blogger.