ειδήσεις

H Google αλλάζει στο hardware με νέα smartphones και «έξυπνα» ηχεία

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα smartphones της, Pixel, και μια σειρά νέων ηλεκτρονικών συσκευών για το σπίτι, αποδεικνύοντας ότι σκοπεύει να εδραιωθεί στον χώρο του hardware και εισερχόμενη για τα καλά σε μια «αρένα» όπου κυριαρχούν εταιρείες όπως η Samsung και η Apple, αλλά και η Amazon. Μεταξύ των προϊόντων που ανακοινώθηκαν βρίσκoνται δύο μοντέλα του smartphone Pixel (5 και 5,5 ιντσών) με οπίσθια κάμερα 12,3 megapixel (σύμφωνα με τη Google, την «καλύτερη στην αγορά», με την εταιρεία να προσφέρει παράλληλα απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφές και βίντεο στο cloud), ένα «έξυπνο» ηχείο για το σαλόνι, ονόματι «Home», ένα σετ εικονικής πραγματικότητας και ένα νέο Wi-Fi router. Τα τηλέφωνα (Pixel, Pixel XL) είναι φτιαγμένα από γυαλί και αλουμίνιο και, όπως υπογραμμίστηκε (σε αντιδιαστολή με το νέο iPhone) διαθέτουν υποδοχή για ακουστικά.
Πέρα από την υψηλής ανάλυσης κάμερα, έχουν τη δυνατότητα φόρτισης που αντιστοιχεί σε διάρκεια «ζωής» επτά ωρών μέσα σε 15 λεπτά. Επίσης, πρόκειται για τα πρώτα smartphones στα οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ο νέος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Google, Google Assistant, μέσω πίεσης στα πλήκτρα home. Ο Google Assistant, σε σχέση με ανταγωνιστικά συστήματα όπως το Siri της Apple ή το Alexa της Amazon, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Μπορεί να κάνει συζήτηση, με τις διαδοχικές ερωτήσεις ή εντολές να «συνδέονται» για καλύτερες επιδόσεις (αντί το σύστημα να ασχολείται με την κάθε μία μεμονωμένα) και βασίζεται στη βάση δεδομένων Graph, που συνδέει πληροφορίες από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.
Η εταιρεία προσφέρει ήδη το Assistant μαζί με την εφαρμογή chat Allo, αλλά το λογισμικό έχει εγκατασταθεί μέχρι τώρα μόνο σε μικρό αριθμό τηλεφωνικών συσκευών. Αν και φαίνονται να προορίζονται να ανταγωνιστούν το iPhone (το Pixel είναι στην ίδια κατηγορία τιμής, στα 649 δολάρια), θεωρείται ότι η Samsung θα πληγεί πολύ εάν το Pixel αποδειχτεί επιτυχία, καθώς μπορεί να είναι πανίσχυρος παίκτης στη διεθνή αγορά smartphones, αλλά οι συσκευές της χρησιμοποιούν το Android της Google- οπότε θα είναι αυτή που θα χάσει μερίδιο της Android αγορά

About Freegr network

Από το Blogger.