ειδήσεις

AltOS: Chromebooks θα τρέχουν Chrome OS και Windows (;)

Το Fuchsia OS δεν αποτελεί πλέον μυστικό και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2018 αναμένεται ότι θα έχουμε αρκετές αποκαλύψεις για το εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα της Google που βασίζεται σε νέο kernel (όχι στο Linux των Android OS και Chrome OS), το οποίο λέγεται ότι θα είναι η ενοποίηση των δύο συστημάτων της. 
Για τον τελευταίο ισχυρισμό υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, αλλά σε καμία περίπτωση, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, η Google δεν έχει προχωρήσει σε επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου. 
Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, ήρθε στη δημοσιότητα ένα νέο σενάριο που θέλει τη Google να δοκιμάζει ένα σύστημα για τα Chromebooks με ονομασία “AltOS” και γι’ αυτό ίσως αφήσει λίγο πίσω το ενδεχόμενο ενοποίησης με σκοπό να προσφέρει μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία. 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5google, το “AltOS” θα είναι πιθανότατα μια λειτουργία dual-boot για τα Chromebooks, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ του Chrome OS και του Windows 10 OS. Το AltOS μάλλον αποτελεί συντόμευση του Alternative OS και μοιάζει να έχει λογική η ενσωμάτωση του, αφού θεωρητικά τα πιο ισχυρά Chromebooks μπορούν να “σηκώσουν” το Windows OS. Αν βγουν αληθινές οι φήμες, τότε τα Chromebooks θα αποκτήσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά των laptops. Θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες τον επόμενο μήνα.

About Freegr network

Από το Blogger.