τεχνολογία

ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Αυτές τις γιορτινές μέρες έχουμε ανάγκη ίσως περισσότερο από τον άλλο καιρό το κινητό μας, καθώς θέλουμε να στείλουμε ευχές με SMS, να μιλήσουμε με αγαπημένα πρόσωπα, να επικοινωνήσουμε περισσότερο.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων και μπαταριών, οι 48 ώρες παραμένουν ως σήμερα το όριο αντοχής της μπαταρίας της συσκευής μας, προτού χρειαστεί νέα φόρτιση.
Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής της μεταξύ των φορτίσεων, χωρίς πολύ κόπο:
1. Φωτεινότητα της οθόνης: μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% δεν χάνετε και πολύ από ευκρίνεια και μειώνετε την κατανάλωση της μπαταρίας (η οθόνη είναι ο "φαταούλας" της μπαταρίας).
2. Διαρκής αναζήτηση WiFi: κλείστε το κουμπάκι του WiFi και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας αδειάζει πιο αργά. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth. Ανοίξτε τα όταν τα χρειάζεστε.
3. Διαρκείς ειδοποιήσεις: μηνύματα, Facebook, Twitter, e-mail, LinkedIn... Όλα αυτά σας στέλνουν διαρκώς ειδοποιήσεις που, ενδεχομένως, δεν χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε όποιες κρίνετε λιγότερο σημαντικές.
4. Λειτουργία παρασκηνίου: κάποιες εφαρμογές, ακόμα κι αν τις κλείσετε, συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια. Απενεροποιήστε τις και θα βρείτε την υγειά... της μπαταρίας σας.
5. Υπερβολική χρήση: παίζετε κάποιο παιχνίδι με πολλά γραφικά; Βλέπετε πολλά βίντεο; Κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σας; Μην απορείτε που η μπαταρία τελειώνει γρήγορα...
6. Συγχρονισμός εφαρμογών και δεδομένων: το να έχετε συγχρονισμένους τους λογαριασμούς σας στο e-mail σας είναι χρήσιμο. Το να επιτρέπετε να συγχρονίζουν διάφορες εφαρμογές με δεδομένα δεν είναι ούτε απαραίτητο και τρώει και πολύ ενέργεια.
7. Παλιό λογισμικό/λειτουργικό: υπάρχει λόγος που οι εταιρείες σας καλούν να αναβαθμίζετε κάθε τόσο το λογισμικό των εφαρμογών ή και το λειτουργικό της συσκευής. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας της συσκευής.
8. Πρόβλημα της συσκευής: αν η μπαταρία της συσκευής σας αδειάζει απότομα, δεν φορτίζει, παρουσιάζει άλλα προβλήματα διαχείρισης ενέργειας, ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα και καλό είναι να τη δει ειδικός.

About Freegr network

Από το Blogger.