τεχνολογία

Η NASA με επανδρωμένο διαστημικό σταθμό στη Σελήνη

Η Σελήνη δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρει τη NASA, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που πραγματοποίησε την τελευταία αποστολή της. 
Η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε στο συνέδριο Space Symposium ότι ξεκινά διαγωνισμό για το project “Gateway”, με σκοπό να θέσει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τέσσερις αστροναύτες το 2025. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η NASA έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή του Lunar Orbital Platform-Gateway, κλείνοντας τα πρώτα συμβόλαια για την ανάθεση κατασκευής μερών του Gateway που αφορούν την τροφοδοσία, τα προωθητικά καύσιμα και τον χώρο φιλοξενίας του πληρώματος. Αν όλα πάνε καλά, το Gateway θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο Διάστημα το 2022. 
Η Lockheed Martin έχει αναλάβει την κατασκευή του διαστημικού σκάφους Orion, το οποίο θα πραγματοποιεί τα ταξίδια προς τον σταθμό Gateway. Η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή του Orion είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2019 και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της θα διανύσει περίπου 100km επάνω στην επιφάνεια της Σελήνης και έπειτα θα μπει σε τροχιά σε ύψος περίπου 65.000km από την επιφάνεια της Γης προτού επιστρέψει πίσω. Αν όλα πάνε καλά, η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα γίνει το 2023. Η αποστολή Lunar Orbital Platform-Gateway γίνεται με σκοπό να εξερευνηθεί σε μεγαλύτερο βάθος η Σελήνη και το ενδεχόμενο να κρύβει σημαντικούς πόρους, όπως για παράδειγμα το νερό και αν μπορεί να γίνει εξαγωγή του από μια τέτοια επιφάνεια για να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σύστημα προώθησης. 
Επιπλέον, θέλουν να μελετήσουν τη συμπεριφορά ενός διαστημικού σκάφους και σταθμού όταν τίθεται σε τροχιά γύρω από ουράνιο σώμα με ασθενές βαρυτικό πεδίο, για να εφαρμόσουν αυτή τη γνώση σε μια μελλοντική αποστολή στον πλανήτη Άρη. Πιθανό σενάριο αφορά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του βαρυτικού πεδίου της Σελήνης για να επιβραδυνθεί ένα διαστημικό σκάφος που θα επιστρέφει από τον πλανήτη Άρη, προτού εισέλθει και πάλι στην ατμόσφαιρα της Γης.

About Freegr network

Από το Blogger.