downloads

TO HOMELAND ΠΡΟΒΛΕΨΕ..ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΤA FAKE NEWS

ΤΑ ΞΕΠΕΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΤΑΓΟ...
Μάλιστα στον 7ο κύκλο που προβάλλεται εδώ και μήνες βλέπουμε τις ΗΠΑ να κάνουν χτύπημα στην Συρία ως αντίποινα για χημικά όπλα-συνέβη πριν λίγες ημέρες ήδη- και όντως είναι πολύ περίεργη σύμπτωση, την εμπλοκή των Ρώσων σύμφωνα με το σενάριο να στρέφεται σε δίκτυο κατασκόπων ως τον Λευκό Οίκο, αλλά και την φίμωση της Ελεύθερης φωνής δημοσιογράφου που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις...ΤΟ Homeland παρά την μυθοπλασία του σκιαγραφεί στο υπογάστριο της πολιτικής την πραγματική εικόνα μιας άλλης εποχής που όλα πλέον μοιάζουν ευτελισμένα...
Βλέπουμε ήδη στον καναπέ..την ώρα που τα μνημόνια μας αφαιρούν τον αέρα της ελευθερίας, την σειρά Homeland η οποία κατά τραγική σύμπτωση πρόβλεψε...τα χτυπήματα στην Ευρώπη το 2015 και 2016. Τραγική σύμπτωση ο 6ος κύκλος και τώρα ο 7ος που μιλά για τα fake news, τον έλεγχο συνειδήσεων, τις παρακολουθήσεις των social media, τα βομβιστικά γεγονότα στη Νέα Υόρκη αλλά και περίεργες συμπτώσεις οι οποίες όμως συνδέονται με τους ήρωες της σειράς που βιώνουν την δική τους πραγματικότητα. Μάλιστα σε ένα επεισόδιο έχει μέχρι ελληνικές..επιρροές...
H σειρά Homeland σίγουρα έχει καταφέρει να συζητηθεί για πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και είτε προκάλεσε αντιδράσεις, ιδίως με τις εξελίξεις και τις ανατροπές του, είτε διάφορα άλλα σχόλια, ωστόσο σίγουρα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των θεατών.
Το Homeland τον τελευταίο καιρό μοιάζει τραγικά επίκαιρη με τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλο τον κόσμο και ο παραγωγός Alex Gansa μίλησε με αυτό. Μάλιστα δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει δικαιολογίες, αλλά μίλησε γενικότερα για την σειρά. 
Ο Gansa δήλωσε ότι ξέχωρα από την σειρά, ολόκληρος ο πλανήτης ζει εφιαλτικές στιγμές και είναι πραγματικά θλιβερά όλα τα γεγονότα. Όσον αφορά το Homeland, δήλωσε ότι εξαρχής είχε αναφέρει ότι η σειρά έχει ως στόχο να εξερευνήσει τον άνθρωπο και πως αντιδράει σε τέτοιες καταστάσεις.
Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι εστιάζει σε όλες τις σκοπιές του ζητήματος και εξετάζει τόσο από ανθρώπινη πλευρά των γεγονότων όσο και την πολιτική και τις συνέπειες της. Σίγουρα παραδέχτηκε δεν έχει γίνει μια σειρά που εστιάζει στους «κακούς» της υπόθεσης, ούτε είναι Ισλαμοκεντρική, ωστόσο από την άλλη προσπαθεί να ακολουθήσει τα κίνητρα όλων των συμμετεχόντων.
Τον τελευταίο καιρό έχουν μαζευτεί πολλά, καθότι ήταν το Charlie Hebdo, οι επεμβάσεις στην Ουκρανία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Συρία και Παρίσι, Βρυξέλλες (και όχι μόνο) και σίγουρα η σειρά αποδεικνύεται… προφητική, ωστόσο όπως δήλωσε είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
Το Homeland από την αρχή, ξεκινώντας ως μια θεωρία συνωμοσίας, έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει ένα ανθρωποκεντρικό αλλά και διπλωματικό φάσμα το οποίο ναι μεν παίρνει θέση (κακά τα ψέματα), ωστόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παρουσιάσει χαρακτήρες καρικατούρες και να προκαταβάλει τον θεατή.
Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η πέμπτη σεζόν μοιάζει πολύ κοντά στην πραγματικότητα και όσα έχουν ειπωθεί για επέμβαση των Αμερικάνων στην όλη κατάσταση μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα, αν κρίνουμε από τα ίδια τα γεγονότα. Όπως και να ‘χει όμως, η σειρά ναι μεν έχει κάποιο ρεαλισμό, ωστόσο θέλει να πει την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές (σύμφωνα με τις γνώμες των παραγωγών και συντελεστών) και χωρίς απαραίτητα να θέλει να καθορίσει απόψεις και συνειδήσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.