ειδήσεις

Workstation socket LGA 4189 από την Intel!

Πληροφορίες για το νέο socket που ετοιμάζει η Intel για την workstation αγορά έρχονται στην επιφάνεια και αξίζει να τις δούμε, παρά το γεγονός ότι ίσως να μην χρειαστούμε ποτέ ένα αντίστοιχο chip! Πριν από τέσσερις περίπου μήνες είχαμε μάθει επίσημα πως η επερχόμενη server πλατφόρμα της οικογένειας Xeon της Intel θα ονομάζεται Cascade Lake. Τους Cascade Lake αναμένεται να τους δούμε σε κυκλοφορία μάλλον στα τέλη του 2018, ενώ σύμφωνα με τον CEO της Intel Brian Krzanich οι Cascade Lake θα έχουν ενσωματωμένα Spectre patches. 
'Όσο όμως περιμένουμε τους Cascade Lake, ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο κάνει την εμφάνισή του για τη μεθεπόμενη Xeon πλατφόρμα τους, Ice Lake στα 10nm+ μέσω της Power Stamp Alliance και της Bel Power Solutions. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο του 48 V-to-PoL POWER STAMP DC-DC CONVERTER, φαίνεται πως υπάρχει υποστήριξη για την μελλοντική οικογένεια της Ice Lake Χeon, η οποία παρουσιάζεται με το νέο socket LGA 4189 και αυξημένο TDP στα 230W. Εκτός όμως από τα παραπάνω, μια άλλη σημαντική πληροφορία πηγάζει από ένα διάγραμμα του παραπάνω φυλλαδίου, στο οποίο φαίνεται ότι κάθε CPU συνδέεται με 16 DIMM slots, πράγμα που μαρτυρά ότι ο Ice Lake Xeon θα υποστηρίζει 8-channel DDR4 μνήμη. Η ενδεχόμενη αύξηση από τα 6 channels του σημερινού Skylake, στα 8 channels αναμένεται να φέρει αύξηση και στην υποστηριζόμενη χωρητικότητα μνήμης RAM από τα 768GB RAM, στο 1ΤΒ.

About Freegr network

Από το Blogger.