τεχνολογία

Microcode updates για το Spectre bug

Έχοντας ήδη δημοσιεύσει τα fixes μέσα από το Windows Update η AMD διαθέτει μέσα από το ίδιο μέσο fixes και για το variant 2 του exploit. Το update θα έρθει σε όλες τις εκδόσεις Windows με το πιο πρόσφατο version 1709 όμως για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η πρόθεση της εταιρίας να βγάλει patches και για παλιότερα λειτουργικά όπως τα Windows 7. 
Εκτός από τις consumer εκδόσεις βέβαια, microcode patches θα βγουν και σε όσους χρησιμοποιούν Windows Server 2016 σύντομα, μιας και η εταιρία θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να βελτιστοποιήσει το software της. Στην αντίπερα όχθη, η Intel όπως αναφέραμε και νωρίτερα, δε θα κυκλοφορήσει άλλα Spectre patches για παλιότερες γενιές επεξεργαστών - όπως για παράδειγμα των Core 2 και μερικών Core πρώτης γενιάς - ενώ το δεύτερο variant του Spectre σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρκετά μεγαλύτερο impact στις επιδόσεις ειδικά παλιότερων επεξεργαστών. 
Βέβαια, όπως και η Intel έτσι και η AMD θα πράξει ανάλογα για τους επεξεργαστές της προ-Bulldozer γενιάς, μιας και ενδέχεται να υπάρξουν "επιπλοκές" με ορισμένους OEMs λόγω του μεγάλου αριθμού των συστημάτων που βασίζονται σε αντίστοιχες αρχιτεκτονικές όπως για παράδειγμα την K10.

About Freegr network

Από το Blogger.