τεχνολογία

ΑΣΦΑΛΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Ο Tim Cook βρέθηκε στην εκπομπή Revolution του MSNBC, η οποία φέρνει για συζήτηση ηγετικές φυσιογνωμίες στους τομείς της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Με τη θεματολογία της εν λόγω εκπομπής “Apple Changing the World”, ο Tim Cook ρωτήθηκε και έδωσε απαντήσεις για αρκετά ζητήματα που αφορούν τόσο την Apple όσο και την επικαιρότητα γενικότερα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο της ιδιωτικότητας και πώς η προσέγγιση της Apple διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων εταιριών. 
Τόνισε λοιπόν πως η Apple θα μπορούσε να έβγαζε τεράστιο κέρδος από τα δεδομένα των πελατών της, αν δηλαδή ο πελάτης ήταν το προϊόν. Κάτι που επέλεξε συνειδητά να μην κάνει. Τα προϊόντα μας είναι τα iPhones, τα iPads, τα Macs… κι αν μπορούμε να σε πείσουμε να τα αγοράσεις, καλώς. Δεν είσαι εσύ το προϊόν μας. 
Για το σκάνδαλο του Facebook με την Cambridge Analytica δήλωσε πως δε θα έφερνε ποτέ τον εαυτό του στη θέση του Zuckerberg εξαρχής, ενώ όταν η συζήτηση ήρθε στην Amazon, αποκάλυψε πως σκέφτεται τη δημιουργία ενός δεύτερου “αρχηγείου” της Apple πέρα από την Καλιφόρνια, αλλά η επιλογή του χώρου θα γίνει πολύ διαφορετικά από την προσέγγιση που επέλεξε η Amazon και έβαλε τις πολιτείες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Δηλώνει θερμός υποστηρικτής της δημοκρατίας και τονίζει πως σε μία δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές. Παρόλο που διαφωνεί λοιπόν κάθετα με τις απόψεις των υποστηρικτών του δικαιώματος των πολιτών στην οπλοκατοχή, θεωρεί λάθος των τεχνολογικών εταιριών να φιμώνουν φωνές όπως το NRA.r Στον τομέα της ασφάλειας, πιστεύει πως ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε τα δεδομένα μας είναι να τα κρυπτογραφήσουμε.

About Freegr network

Από το Blogger.