τεχνολογία

H Microsoft δημιουργεί δικό της Linux kernel

Για τη λειτουργία της νέας της IoT υπηρεσίας, η Microsoft προχώρησε στην ανάπτυξη όχι μόνο του δικού της Linux Kernel αλλά και της δικής της διανομής Linux , του λειτουργικού συστήματος το οποίο αποτελείται από ελεύθερο λογισμικό, και το οποίο πριν πολλά χρόνια η Microsoft το θεωρούσε ως τη μεγαλύτερη απειλή των Windows. «Μετά από 43 χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνουμε ότι θα διανέμουμε τη δική μας έκδοση του Linux Kernel» δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith σε εκδήλωση της εταιρείας στο San Francisco. 
Για τη Microsoft, το γεγονός ότι τα περισσότερα νέα gadgets ενσωματώνουν επεξεργαστή, αποτελεί σοβαρό θέμα για προβληματισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το συμβάν με την τεράστια κυβερνοεπίθεση το 2016 σε web κάμερες που δεν είχαν την απαραίτητη ασφάλεια, κάτι που οδήγησε στην απενεργοποίηση για αρκετές ώρες πολλών ιστοσελίδων. Δύο χρόνια μετά, ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει έξυπνα gadgets, με την ασφάλεια όμως να παραμένει πολλές φορές σε χαμηλό επίπεδο. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, το Azure Sphere υιοθετεί μια διαφορετική τακτική που περιλαμβάνει hardware, software και το cloud. 
Για το hardware, η Microsoft έχει σχεδιάσει έναν πιο δυνατό μικροεπεξεργαστή, τον οποίο μάλιστα θα διαθέσει δωρεάν σε κατασκευαστές τσιπ. Στον τομέα του λογισμικού, το Azure Sphere OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux και το οποίο θα τρέχει στα συγκεκριμένα τσιπ. Σύμφωνα με τον Smith, «αν και η Microsoft είναι η εταιρεία των Windows, μια πλήρης έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού ήταν αρκετά μεγάλη και δύσχρηστη για τα συγκεκριμένα σχέδια της εταιρείας». Σε ότι αφορά το cloud, το τσιπ και το λειτουργικό σύστημα θα ενσωματωθούν στην υπηρεσία ασφαλείας Azure Sphere η οποία έχει σχεδιαστεί για να κρατάει ενημερωμένες τις συσκευές με όλες τις εκδόσεις ασφαλείας που κυκλοφορούν γι'αυτές για τουλάχιστον 10 χρόνια.

About Freegr network

Από το Blogger.