τεχνολογία

Η νέα τεχνολογία ΙΡ τηλεφώνων στο Δήμο Ηρακλείου

Η ΙΡ τηλεφωνία είναι πραγματικότητα σε όλα τα κεντρικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για τα τηλέφωνα IP που αποκαλούνται τηλέφωνα VoIP, τηλέφωνα SIP ή τηλέφωνα που βασίζονται σε λογισμικό, στην αρχή της μετάδοσης φωνής μέσω του διαδικτύου ή όπως είναι περισσότερο γνωστή, η τεχνολογία που φέρνει τη φωνή μέσω πρωτοκόλλου Ίντερνετ. 
Με την πρόσφατη αντικατάσταση του συμβατικού τηλεφωνικού κέντρου στο κτίριο της Πολεοδομίας στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, ο Δήμος Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει την μετάβαση των κεντρικών κτιρίων του στην ΙΡ (Internet Protocol) τηλεφωνία και ήδη με την ΙΡ τηλεφωνία εξυπηρετούνται άνω των 500 τηλεφωνικών συνδέσεων. Το καινούργιο σύστημα λειτουργεί σε όλα τα κεντρικά κτίρια που χρησιμοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, όπως την Λότζια, το κτίριο της οδού Ανδρόγεω, το κτίριο της Πολεοδομίας, το Αμαξοστάσιο και την Καθαριότητα, το κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς, το κτίριο της Νέας Αλικαρνασσού και το Νέο Κοιμητήριο. 
Η ΙΡ τηλεφωνία με την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών του Δήμου που είναι το δεύτερο σε μέγεθος σε όλη την Ελλάδα, επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών (ενδοεπικοινωνία με τετραψήφιο αριθμό) και την ενοποίηση όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων σε έναν ενιαίο λογαριασμό τηλεφωνίας μέσω του εθνικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Επιπλέον, επιτυγχάνεται οικονομία πόρων και παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης πλήθους υπηρεσιών εξυπηρέτησης των υπαλλήλων και των πολιτών. Πρόκειται για ένα έργο που ενισχύει την πορεία ψηφιακής μετάβασης του Δήμου Ηρακλείου.

About Freegr network

Από το Blogger.