τεχνολογία

Η τεχνολογία Anti-Phishing της Microsoft επέκταση στο Google Chrome

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια επέκταση του Chrome με το όνομα “Windows Defender Browser Protection” (Προστασία του προγράμματος περιήγησης μέσω του Windows Defender), η οποία φέρνει στο Google Chrome την τεχνολογία Anti-phishing του Windows Defender και κατά επέκταση την τεχνολογία του Edge. Η επέκταση λειτουργεί με την εμφάνιση έντονων κόκκινων σελίδων κάθε φορά που οι χρήστες βρίσκονται σε μία ιστοσελίδα με κακόβουλα links. 
Οι προειδοποιήσεις είναι παρόμοιες με αυτές που εμφανίζει το ίδιο το Chrome μέσω του συστήματός του Safe Browsing API, αλλά η πηγή τους για κακόβουλα links είναι η βάση δεδομένων των Microsoft, γνωστή ως SmartScreen API. Οι χρήστες του Chrome μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο API για την ανίχνευση διευθύνσεων με ηλεκτρονικό “ψάρεμα” (phishing) και κακόβουλου λογισμικού. Το SmartScreen API της Microsoft δεν είναι τόσο γνωστό όσο το πιο διάσημο Safe Browsing API της Google, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια. Το NSS Labs διεξάγοντας πέρυσι ένα σχετικό τεστ περί της ασφάλειας των τριών μεγαλύτερων προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, έδειξε ότι ο Edge (με το SmartScreen API) έκοψε το 99% όλων των διευθύνσεων URL που περιείχαν ηλεκτρονικό “ψάρεμα”, ενώ το Chrome ανίχνευσε μόνο 87% των κακόβουλων links. 
Τα αποτελέσματα του τεστ τα αναδημοσίευσε φυσικά και η Microsoft σε αυτήν την σελίδα. Για την ιστορία, η Microsoft έκανε τραγικά λάθη όταν αποφάσισε να δώσει προς χρήση το 2015 μία ημιτελή έκδοση του Edge, αλλά από τότε το πρόγραμμα περιήγησης έχει μετατραπεί σιγά σιγά σε ένα δυνατό και σταθερό προϊόν, ειδικά όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά ασφαλείας. Tο SmartScreen API είναι μια αξιόπιστη τεχνολογία, σχεδιασμένη να ενσωματωθεί μέσω του Edge στα Windows 10, που δύσκολα μπορεί να αφήσει κενά στην ασφάλεια, ειδικά όταν πρόκειται για διαδικτυακές επιθέσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.