ειδήσεις

Η Intel μεταφέρει το virus scanning στις GPUs

Η Intel σκοπεύει να επιτρέψει στα διάφορα virus scanners να χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα στον επεξεργαστή chipsets γραφικών για έλεγχο επιβλαβών επιθέσεων. Κάτι τέτοιο έχει σκοπό να μην επηρεάζονται οι επιδόσεις των συστημάτων και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με το  Accelerated Memory Scanning, το scanning αναλαμβάνει ο  integrated graphics processor, επιτρέποντας περισσότερο σκανάρισμα, ενώ μειώνουμε και την επίδραση στις επιδόσεις και στην κατανάλωση ενέργειας, εξηγεί ο Rick Echevarria, αντιπρόεδρος του τμήματος platform security division της Intel. Πρώιμα benchmarkings δείχνουν ότι το  CPU utilization μειώθηκε από το 20% στο 2%, συμπληρώνει.
Η τεχνολογία Intel Threat Detection θα είναι διαθέσιμη στους επεξεργαστές 6ης, 7ης και 8ης γενιάς, επιτρέποντας σε πολλά συστήματα να μετατοπίσουν σημαντικό μέρος των διεργασιών scanning από την CPU στην GPU. Τα Virus scanners βασίζονται στη CPU για να ανιχνεύσουν memory-based attacks κάτι που έχει σημαντική επίδραση στις επιδόσεις. Η Intel πιστεύει ότι αν διώξει αυτές τις διεργασίες από το CPU, η κατανάλωση ενέργειας και οι επιδόσεις θα βελτιωθούν σημαντικά. Η εταιρεία εργάζεται με την Microsoft για να το υποστηρίξει κάτι τέτοιο, με την αλλαγή αυτή να έρχεται στο Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) φέτος. Εργάζεται επίσης με κατασκευαστές antivirus προκειμένου και εκείνοι να εκμεταλλευθούν αυτή την αλλαγή σε επίπεδο αρχιτεκτονικής.
Υπενθυμίζουμε ότι η Intel είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες, ότι ανασχεδιάζει ριζικά τους επεξεργαστές της ώστε να μην είναι ευάλωτοι σε μελλοντικές επιθέσεις τύπου Spectre.

About Freegr network

Από το Blogger.