ειδήσεις

Οι συνδρομητές έχουν δικό τους τηλεοπτικό πρόγραμμα

Το Netflix μπορεί να έσπασε τους κανόνες, λανσάροντας το 2013 όλα τα επεισόδια του House Of Cards την ίδια ημέρα, ωστόσο εκείνοι που καθορίζουν τη φύση του τηλεοπτικού μέσου είναι οι ίδιοι οι θεατές. Από το με ποιους χαρακτήρες επιλέγουμε να ξυπνάμε, μέχρι το τι μας αρέσει να βλέπουμε πριν πάμε για ύπνο, όταν οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν οι ίδιοι το πρόγραμμα της ημέρας, οι τηλεοπτικές συνήθειες αλλάζουν ριζικά.
«Για χρόνια ρυθμίζαμε την καθημερινότητά μας σύμφωνα με το πρόγραμμα της τηλεόρασης, πλέον συμβαίνει το αντίστροφο», δηλώνει η Cindy Holland, Αντιπρόεδρος Πρωτότυπου Περιεχομένου στη Netflix. «Από τότε που δώσαμε τον έλεγχο στους καταναλωτές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τα μοντέλα συμπεριφοράς που προκύπτουν όταν οι τηλεθεατές δεν περιορίζονται από έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό. Και ακόμα περισσότερο, έχει ενδιαφέρον να συνειδητοποιήσουμε πως αυτές οι συνήθειες υιοθετούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.» Κωμωδίες για πρωινό – οι τηλεθεατές αισθάνονται άνετα να ξεκινήσουν την ημέρα τους με… Μια Πιο Τρελή Οικογένεια. Η οικογένεια Tanner μπορεί να προβλήθηκε αρχικά στις 8μ.μ., αλλά η οικογένεια Fuller «τρώγεται» μαζί με το πρωινό, στις 8π.μ. Ενδεχομένως να μην περίμενε κανείς πως μια τέτοιου είδους κωμωδία θα είχε απήχηση τόσο νωρίς το πρωί, ωστόσο γύρω στις 6 π.μ. οι συνδρομητές έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να δουν κωμωδία σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
Οι φανατικοί αυτής της νέας «πρωινής ζώνης» έχει αδυναμία, μεταξύ άλλων, στον Michael Scott (The Office), την Kimmy Schmidt (Unbreakable Kimmy Schmidt) και τον Chandler Bing (Τα Φιλαράκια). Μεσημέρι, ας ζήσουμε ένα δράμα – οι συνδρομητές, την ώρα του μεσημεριανού, πάνε για επίσκεψη στο Κρατητήριο Litchfield. Όταν το πλάνο της ημέρας το φτιάχνουν οι χρήστες και όχι οι προγραμματιστές, η ώρα του μεσημεριανού είναι ιδανική για binge-watching. Παγκοσμίως, μεταξύ 12μ.μ. και 2μ.μ. από τις σειρές που παρακολουθούν οι χρήστες συνολικά, σχεδόν οι μισές (47%) είναι δραματικές (αύξηση 5% σε σχέση με τις συνήθειες θέασης της υπόλοιπης ημέρας). Το μεσημεριανό streaming είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βραζιλία, όπου οι χρήστες έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να δουν κάτι στο Netflix εκείνη την ώρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες -ποιος είπε πως σειρές όπως το Shameless, το Grey’s Anatomy ή το Orange Is The New Black είναι βραδινή υπόθεση;

About Freegr network

Από το Blogger.