athens

Ελλάδα οι έξυπνες θυρίδες για παραλαβή-παράδοση δεμάτων χωρίς ανθρώπινη επαφή


Στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρία ταχυμεταφορών ACS, εταιρία του Ομίλου Quest, για την προμήθεια, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συνολικά 205 σταθμών με «έξυπνες» θυρίδες KePol, οι οποίες και θα καλύψουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας προχώρησε η Mobile Technology. 
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση «έξυπνων» θυρίδων (smart lockers) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και θα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν (ή και να παραδίδουν) τα δέματά τους με τη μέθοδο Click & Collect, δηλαδή χωρίς ανθρώπινη επαφή, σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. 
 Οι «έξυπνες» θυρίδες KePol, οι οποίες θα τοποθετηθούν αρχικά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, θα εγκατασταθούν σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι εξαιρετικά ασφαλείς και ανθεκτικές ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Θα περιλαμβάνουν οθόνη αφής για την πληκτρολόγηση των απαιτούμενων κωδικών πρόσβασης στις θυρίδες, POS για όσους επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα κατά την παραλαβή του δέματός τους, σύστημα συναγερμού, κάμερα και φωτισμό LED. 
H πιλοτική εγκατάσταση πέντε σταθμών σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας έχει ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2022. Σημειώνεται ότι το λογισμικό διασύνδεσης των έξυπνων θυρίδων υλοποιείται εξολοκλήρου από την ACS. Η Mobile Technology, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανέλαβε την υλοποίηση αυτού του έργου, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την εγκατάσταση των θυρίδων, ως επίσημος εκπρόσωπος του αυστριακού οίκου KEBA στην Ελλάδα, η λύση της οποίας στον συγκεκριμένο τομέα είναι η πλέον διαδεδομένη λύση πανευρωπαϊκά και χρησιμοποιείται ήδη από το 2001 από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ταχυμεταφορών. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.