freegr

Windows 11: Διαθέσιμα πλέον ως δωρεάν αναβάθμιση

 



Διαθέσιμα διεθνώς ως δωρεάν αναβάθμιση θα είναι από σήμερα Τρίτη τα Windows 11, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όταν τα Windows 10 κυκλοφόρησαν, η Microsoft είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελευταία έκδοση των Windows, κάτι που προφανώς άλλαξε στην πορεία. O Πάνος Πανάι, επικεφαλής για την ανάπτυξη νέων προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε στο BBC ότι τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά. Διαβεβαίωσε ότι έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα Windows 11 έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι′ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.