freegr

ME ποιο τρόπο οι γονείς μπορούν να σβήνουν τις φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών τους


 Τη δυνατότητα αφαίρεσης φωτογραφιών από την αναζήτηση προσφέρει σε γονείς και ανήλικα παιδιά η Google.

Με βάση τα νυν ισχύοντα, οι χρήστες μπορούσαν να ζητήσουν αφαίρεση φωτογραφίας ή προσωπικών στοιχείων εάν υπάγονταν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση», «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία και οικονομικά στοιχεία». Στη λίστα προστίθενται και οι ανήλικοι.

«Γνωρίζουμε ότι παιδιά και έφηβοι έχουν να διαχειριστούν κάποιες μοναδικές προκλήσεις διαδικτυακά, ειδικά όταν μία φωτογραφία τους είναι αναπάντεχα διαθέσιμη στο ίντερνετ», γράφει η Google στο blog της. Η αλλαγή, προσθέτει, στοχεύει να δώσει στους νέους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση.

Πώς γίνεται η διαδικασία διαγραφής

Μέσω της φόρμας της Google, οι χρήστες μπορούν να βάλουν το URL ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλουν να σβήσουν. Στη συνέχεια, η εταιρεία εξετάζει το αίτημα και προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως διευκρινίζεται, η συγκεκριμένη διαγραφή δεν «κατεβάζει» τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με διαχειριστές ιστοσελίδων που υπάρχει η σχετική δημοσίευση προκειμένου να προχωρήσουν στην αφαίρεση.

Η Google φαίνεται να έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα ενίσχυσης των μέτρων προστασίας παιδιών και εφήβων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο YouTube βγαίνουν μηνύματα που υπενθυμίζουν σε ανηλίκους 13-17 ετών να «κάνουν διάλειμμα» από το Διαδίκτυο ή ότι «είναι ώρα για ύπνο».

About Freegr network

Από το Blogger.