freegr

Η Microsoft προσφέρει τρόπο παράκαμψης του TPM 2.0 για την εγκατάσταση των Windows 11

 


Εδώ και μήνες, η Microsoft ενημέρωνε τους πελάτες της ότι τα Windows 11 θα απαιτούν ένα ειδικό τσιπ ασφαλείας που ονομάζεται TPM 2.0, αλλά απ’ ότι φαίνεται μπορείτε να αποφύγετε τον περιορισμό αυτό με μια παράκαμψη που παρέχεται από τη Microsoft.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η ίδια η εταιρεία δημοσίευσε επίσημες οδηγίες στον ιστότοπό της που περιγράφουν λεπτομερώς πώς να παρακάμψετε την απαίτηση TPM 2.0. Η διαδικασία περιλαμβάνει τον υπολογιστή σας με τα Windows 10 και την αλλαγή των registry key values στο λειτουργικό σύστημα για να αγνοήσουν τον έλεγχο για TPM 2.0. Ωστόσο, η παράκαμψη ισχύει μόνο για υπολογιστές που έχουν τουλάχιστον TPM 1.2, το οποίο πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις BIOS του μηχανήματος κατά την εκκίνησή του.

The instructions for the TPM 2.0 bypass. Οι οδηγίες για την παράκαμψη του TPM 2.0

Για να προσθέσετε ένα registry value στα Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, αναζητήστε το «Registry Editor» και ξεκινήστε την εφαρμογή. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο «HKEYLOCALMACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup» και προσθέστε μια νέα καταχώριση REG_DWORD με το όνομα AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU και ορίστε την τιμή σε 1.

Εάν αλλάξετε τις τιμές μητρώου, προσέξτε να πληκτρολογήσετε τα σωστά values, διαφορετικά κινδυνεύετε να καταστρέψετε το λειτουργικό σύστημα. Μόλις αλλάξουν οι τιμές των κλειδιών μητρώου, μπορείτε να ξεκινήσετε χειροκίνητα την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας μέσων Windows 11, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τα αρχεία εγκατάστασης σε μια μονάδα USB. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε σε καθαρή εγκατάσταση των Windows 11 ή να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα διατηρήσει τα παλιά σας αρχεία στον υπολογιστή.

Ωστόσο, η χρήση αυτής της παράκαμψης έρχεται με επιφυλάξεις. Οι οδηγίες της Microsoft συνδέονται με μια ολόκληρη σελίδα που προειδοποιεί ότι η εγκατάσταση των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υπολογιστή θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες που προκύπτουν από προβλήματα συμβατότητας. Η εταιρεία λέει επίσης: «Οι συσκευές που δεν πληρούν αυτές τις απαιτήσεις συστήματος δεν θα έχουν πλέον εγγύηση ότι θα λαμβάνουν ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι μόνο, ενημερώσεων ασφαλείας». Εάν απορριφθείτε για την ενημέρωση των Windows, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων μόνοι σας. ΠΗΓΗ pcmag.gr

About Freegr network

Από το Blogger.