Τεχνολογία αιχμής από ελληνικά μυαλά στο «στόχαστρο»

Της Λέττας Καλαμαρά
lkal@naftemporiki.gr
Στο στόχαστρο πολυεθνικών ομίλων και εταιρειών έχουν μπει αρκετές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το 2014 μέχρι σήμερα ήδη οκτώ start ups έχουν εισαχθεί στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω εξαγοράς και άλλες δύο ωριμάζουν σταδιακά προκειμένου να ακολουθήσουν τον ίδιο ή παρόμοιο δρόμο. Να σημειωθεί ότι μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις που πέρασαν απαρατήρητες από τα «ραντάρ». BugSense, Crypteia, Antcor Avocarrot, e-food, Absorba, Taxibeat, Innoetics είναι οι νεοφυείς εταιρείες που τάραξαν τα νερά και πέτυχαν να αποτελέσουν στόχο εξαγοράς. Workable και Transifex ωριμάζουν σταδιακά, έχουν προσελκύσει κεφάλαια από επενδυτές του εξωτερικού και προχωρούν στα επόμενα βήματά τους.
Διατήρηση ελληνικότητας


«Οι ελληνικές start ups είναι κοινωνοί του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος. Ως τέτοιες απασχολούν ταλέντο παγκόσμιας κλάσης», Γιώργος Τζιραλής, partner Openfund
Χαρακτηριστικό των περισσοτέρων η τεχνολογία αιχμής που δημιούργησαν, τα κότσια που είχαν για να την παρουσιάσουν στο εξωτερικό και η επιτυχία τους να ενταχθούν σε μια διεθνή επιχειρηματική οντότητα διατηρώντας την ελληνικότητά τους και διεκδικώντας την ανάπτυξή τους. Όπως τονίζει στη «Ν» ο κ. Γιώργος Τζιραλής, partner Openfund, «οι ελληνικές start ups είναι κοινωνοί του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος. Ως τέτοιες, απασχολούν ταλέντο παγκόσμιας κλάσης, δημιουργούν κορυφαία προϊόντα που χρησιμοποιούνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο, κατ’ επέκταση προσελκύουν κορυφαίους διεθνείς επενδυτές και αγοραστές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Innoetics, το παράδειγμά της, όπως και πολλά που έχουν προηγηθεί, πρόκειται να επαναληφθεί περισσότερες φορές στο μέλλον».
Η BugSense εξαγοράστηκε από την αμερικανική Splunk το 2014, για μια τεχνολογική λύση που αποτελεί το «μαύρο κουτί» των πληροφοριών για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας. Όπως σημείωνε ο Πάνος Παπαδόπουλος, η τεχνολογία LDΒ (ελληνική λέξη «λήθη» και την αγγλική «database») τους ανέβασε στο κύμα που έψαχναν από το 2012. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011. Και υποστηρίζει πως «μια start up όσο μικρή και αν είναι μπορεί να δημιουργήσει τεχνογνωσία και υπεραξία στη χώρα». Τέσσερις φορές μεγαλύτερο αποτιμάται πλέον το μέγεθος της Crypteia στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 2011 και εξαγοράστηκε το 2014 από την PCCW Global, βραχίονα διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ.


«Η αγορά των start ups στην Ελλάδα εμφανίζει έλλειμμα πρόσβασης σε πρότυπα, καθοδήγηση, κεφάλαια και αυθεντικές ιδέες», Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής και CEO της Crypteia Networks.
Η ελληνική start up αποτελεί operation unit της PCCW Global, με έμφαση στην κυβερνοάμυνα και βραχίονά της στο R&D. Η τεχνολογία της Crypteia που προσέλκυσε την PCCW Global βασίζεται στη βελτιστοποίηση διαχείρισης αναφορών από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα για τον εντοπισμό κενών ασφαλείας. Η Crypteia αναπτύχθηκε με στόχο να είναι ακριβώς το αντίθετο: ελαφριά, με βάση το cloud, αυτοματοποιημένη και οικονομική. Η προσέγγιση της Crypteia είναι μη παρεμβατική και δεν απαιτεί επιπλέον hardware ή λογισμικό, ενώ αξιοποιεί τα αρχεία δεδομένων (data logs) που ήδη παράγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Όπως σημειώνει στη «Ν» ο κ. Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής και CEO της Crypteia Networks, «η αγορά των start ups στην Ελλάδα εμφανίζει έλλειμμα πρόσβασης σε πρότυπα, καθοδήγηση και κεφάλαια. Επίσης είναι λίγες οι αυθεντικές ιδέες».  
Έχοντας ήδη ενσωματωθεί στο νέο του περιβάλλον ο Λάζαρος Καψιάς, μετά την εξαγορά της Antcor έναντι 8,5 εκατ. ευρώ το 2014 από την ελβετική u-blox, την ηγέτιδα του κλάδου ημιαγωγών, σημειώνει στη «Ν» πως όταν ξεκινά μια νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας, εφόσον ξεπεράσει τις πρώτες δυσκολίες, έχει δύο δρόμους: να γιγαντωθεί ή να εξαγοραστεί. Για να γίνει τα δεύτερο πρέπει να συντρέχουν λόγοι που θα την καθιστούν ελκυστική λόγω της τεχνολογικής ιδιαιτερότητάς της και της ομάδας της. Η Antcor παρέμεινε στην Ελλάδα μετά την εξαγορά, μεγάλωσε και οι μηχανικοί της δουλεύουν επάνω σε ένα εξειδικευμένο project για τη u-blox που αφορά την επικοινωνία αυτοκινήτων μεταξύ τους.


«Όταν ξεκινά μια νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας, εφόσον ξεπεράσει τις πρώτες δυσκολίες, έχει δύο δρόμους: να γιγαντωθεί ή να εξαγοραστεί», Λάζαρος Καψιάς, συνιδρυτής της Antcor
 

Σύμφωνα με τον κ. Καψιά, υπάρχει η τάση για ανάδειξη νέων εταιρειών ειδικά στην τεχνολογία, είναι η ανάγκη της σύγχρονης οικονομίας που το ζητά. Στην Ελλάδα παράγουμε μηχανικούς πληροφορικής αλλά δεν υπάρχουν εταιρείες που να τους εκπαιδεύσουν και να τους απορροφήσουν σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επίσης δεν υπάρχουν εταιρείες που να απασχολούν και να αμείβουν σωστά τους επαγγελματίες τεχνολογίας αιχμής.
Στο δυναμικό της Rocket Internet, με δραστηριότητα σε 110 χώρες, μέσω της εξαγοράς της από τη γερμανική Delivery Hero, ανήκει από το 2015 η e-food. H εταιρεία ξεκίνησε το 2012, έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια παραγγελίες, συνεργάζεται με πάνω από 3.000 καταστήματα σε 42 πόλεις και αποτελεί μία από τις ανερχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις. Η εξαγορά της εντάσσεται στη στρατηγική της Rocket Internet για κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς του on line food delivery.  
Από την Greentube, τη θυγατρική της Novomatic, εξαγοράστηκε το 2015 η start up εταιρεία στον χώρο του gaming, η οποία ξεκίνησε το 2012 από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Η AbZorba αναπτύσσει social casino παιχνίδια για κινητές συσκευές και με γραφεία έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα επίσης αναπτύσσει white label παιχνίδια για εταιρικούς πελάτες.
Έναντι 20 εκατ. ευρώ εξαγοράστηκε το 2016 η ελληνική Avocarrot από τη γερμανική πολυεθνική Glispa Global Group για την παροχή υπηρεσιών mobile advertising. H Αvocarrot έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου γίνεται προγραμματιστικά η αγοραπωλησία διαφημίσεων.


«Η Ιnnoetics κατάφερε να αναδειχθεί όταν αποφασίσαμε σαν ομάδα να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και να στραφούμε με σοβαρότητα στη διεθνή αγορά», Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, CEO της Ιnnoetics.
Παραμένει στην Ελλάδα, χτίζει μια καταρτισμένη και ευφυή ομάδα και δουλεύει σε διεθνή projects για λογαριασμό της Glispa, με επίκεντρο τις native ads.
Μέχρι στιγμής το 2017 έχει να επιδείξει δύο εξαγορές νεοφυών εταιρειών. Η Taxibeat ανήκει πλέον στον όμιλο Daimler, μέσω της εξαγοράς της κατά 100% από την mytaxi, για την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης. Πρόσφατα η Innoetics εξαγοράστηκε από τη Samsung για την παροχή υπηρεσιών σύνθεσης φωνής. Όπως τονίζει στη «Ν» ο κ. Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, CEO της Ιnnoetics, «στη διεθνή αγορά δεν υπάρχουν προκαταλήψεις στην αναγνώριση της αξίας, όταν υπάρχει αξία. Η Ιnnoetics κατάφερε να αναδειχθεί όταν αποφασίσαμε σαν ομάδα να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και να στραφούμε με σοβαρότητα στη διεθνή αγορά παρουσιάζοντας την τεχνολογική μας αξία».   
Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης
Σύμφωνα με στελέχη των επενδυτικών κεφαλαίων «το οικοσύστημα τεχνολογικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας αναπτύσσεται γοργά. Κατά κανόνα, η ζήτηση δεξιοτήτων είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, με άλλα λόγια υπάρχει χώρος για περισσότερους ταλαντούχους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους απασχολούμενοι σε τεχνολογικές start ups. Παράλληλα κάθε μέρα που περνά, τα αποτελέσματα της δουλειάς των ελληνικών start ups δημιουργούν και απολαμβάνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Οι καρποί τους είναι παγκοσμίου κλάσης και, με βάση και μόνο αυτούς, έχουν τη δυνατότητα να καθιερωθούν ως πραγματικά κορυφαίες στο είδος τους». Ωστόσο, επισημαίνεται πως η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ο ρυθμός εξέλιξης είναι αργός, όπως συνάδει με το ευρύτερο οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας. Γίνονται όμως κινήσεις που περνούν απαρατήρητες και δεκάδες επενδυτές -ίσως ξεπερνούν τους εκατό- έχουν τοποθετήσει κεφάλαια σε φιλόδοξες ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας. Στην πλειονότητά τους αυτοί είναι ιδιώτες και λειτουργούν ως «άγγελοι» επενδυτές για πρώτη φορά. Κάποιοι άλλοι είναι αλλοδαποί, με αρκετή σχετική εμπειρία, που εμπιστεύονται το τοπικό ταλέντο. Επίσης δραστηριοποιείται αριθμός θεσμικών επενδυτών, ενώ προκύπτει και ενδιαφέρον σημαντικών διεθνών παικτών και το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια αθροίζει ήδη σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

, , , , , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts