ειδήσεις

Η HP διατηρεί την πρωτιά στην αγορά των PC

Την πρωτιά της στην αγορά των PC διατήρησε στο β΄τρίμηνο του έτους η HP, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις των υπολογιστών κατέγραψαν μείωση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα παραπάνω κατέδειξε η προκαταρκτική έκθεση της Gartner. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το 11 συνεχόμενο τρίμηνο όπου οι πωλήσεις των υπολογιστών καταγράφουν μείωση.
Μάλιστα, φαίνεται ότι οι πωλήσεις στο β΄τρίμηνο του έτους, σημείωσαν χαμηλό δεκαετίας, καθώς ο όγκος τους ήταν ο χαμηλότερος από το 2007. Η HP ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση, παίρνοντας την πρωτιά από τη Lenovo με το μερίδιο αγοράς της να ανέρχεται στο 20,8% και τις αποστολές της να ανέρχονται σε 12,69 εκατ. μονάδες. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Lenovo με τις αποστολές της να ανέρχονται σε 12,19 εκατ. μονάδες και το μερίδιο αγοράς της στο 19,9%.
Την τριάδα κλείνει η Dell με μερίδιο αγοράς στο 15,6% και αποστολές 9,6 εκατ. μονάδων. Αρκετά πιο πίσω, βρίσκεται η Apple, η οποία ξεπέρασε την Asus και το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 6,9%, ενώ απέστειλε 4,2 εκατ. μονάδες. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Asus με το μερίδιό της να ανέρχεται στο 6,6% και να έχει αποστείλει 4 εκατ. μονάδες. Με εξαίρεση τις HP και Dell, οι υπόλοιπες εταιρείες κατέγραψαν πτώση σε ετήσιο επίπεδο.

About Freegr network

Από το Blogger.