τεχνολογία

Νέα προβλήματα για τους Intel Skylake-X

Μετά τον overclocker Der8auer που πρόσφατα είχε δείξει με τον δικό του τρόπο πως οι μητρικές πάσχουν από ελλειπή ψύξη στα VRM φαίνεται πως και τα CPU έχουν την ίδια... μοίρα. Σε ενδελεχές άρθρο του Tom’s Hardware, πήρε στα χέρια του τον δεκαπύρηνο Core i9 7900X μαζί με ένα custom σύστημα υδρόψυξης $1500 της Γερμανικής Alphacool (πρακτικά ένα Chiller) και ξεκίνησε τις δοκιμές.
Όπως δείχνει το γράφημα, το Tom’s μέτρησε τις θερμοκρασίες που αναφέρουν οι πυρήνες, αυτή του ίδιου του waterblock αλλά και του heatspreader του επεξεργαστή και εκεί είναι που γίνεται η ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Οι δέλτα θερμοκρασίες που παρουσιάζει το καθένα έχουν αρκετή διαφορά ειδικά όταν οι πυρήνες του CPU αυξάνουν θερμοκρασία, σε πολλαπλάσιο βαθμό από το heatspreader κάτι που σύμφωνα με τις δοκιμές του site έχει να κάνει με την κατασκευαστική επιλογή της Intel, τόσο από την χρήση απλής πάστας και όχι καλάι όσο και από την ενσωμάτωση μέρος του κυκλώματος τροφοδοσίας μέσα στο CPU όπως επί εποχής Haswell.
Αυτό συμβάλλει αρνητικά και στην κατανάλωση όπου μετρήθηκαν αριθμοί που αγγίζουν τα 230W σε AVX load και τα 200W σε non-AVX load, δύο αριθμοί αξιοσημείωτοι που ξεπερνούν ακόμη και τον FX 9590 της AMD, ενώ θα λέγαμε πως τα νούμερα έχουν να κάνουν με κάποια GPU και όχι με επεξεργαστή.

About Freegr network

Από το Blogger.