τεχνολογία

HOW TO: Αύξηση της Παραγωγικότητας σε Android

Όπου πάμε έχουμε μαζί μας το έξυπνο τηλέφωνό μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone και οι αμέτρητες δυνατότητές του, το καθιστούν τον απόλυτο προσωπικό μας βοηθό. Με τη σωστή εκμετάλλευση του κινητού μας και τη χρήση των κατάλληλων εφαρμογών, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας.
Υπάρχουν αναρίθμητες εφαρμογές για αύξηση της παραγωγικότητας, που μας εξοικονομούν χρόνο με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αυτά τα apps βοηθούν με την οργάνωση της καθημερινής μας ρουτίνας, αναλαμβάνουν να θυμούνται τους κωδικούς των λογαριασμών μας, διευκολύνουν τον διαμοιρασμό των αρχείων μας, και άλλα.
Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τις καλύτερες εφαρμογές για κάθε κατηγορία.

Οργάνωση και λίστες δραστηριοτήτων

Η αρχή των πάντων στο ταξίδι προς την αύξηση της παραγωγικότητας είναι η οργάνωση. Πρέπει να οργανώνουμε αν όχι κάθε μας βήμα, τουλάχιστον τις σημαντικότερες εργασίες της ημέρας.

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν εφαρμογές που μας βοηθούν να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητές μας. Με τις περισσότερες από αυτές κρατάμε σημειώσεις, δημιουργούμε λίστες, και πολλά ακόμη.

Evernote

Βαθμολογία Play Store: 4.6★
Η κορυφή στη λίστα των εφαρμογών οργάνωσης είναι το Evernote. Δε θα μπορούσαμε να γράψουμε μία σωστή λίστα εφαρμογών για αύξηση της παραγωγικότητας χωρίς να το συμπεριλάβουμε.
Με το Evernote κρατάμε σημειώσεις, αποθηκεύουμε έγγραφα, εικόνες, σκίτσα, λίστες, ακόμη και βίντεο.
Οτιδήποτε δημιουργούμε στο Evernote, αποθηκεύεται online, ενώ μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό από το κινητό ή τον υπολογιστή μας.

Google Keep

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Στην απέναντι όχθη βρίσκουμε το Google Keep. Η εφαρμογή αυτή πάντα φάνταζε ως ο αντίπαλος του Evernote. Παρ' όλα αυτά, έχει διατηρηθεί απλή και εύχρηστη.
Το Google Keep είναι ένα πολύ ελαφρύ app, που μας επιτρέπει να κρατάμε σημειώσεις και να δημιουργούμε λίστες.
Ιδιαίτερο στοιχείο της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αλλαγής χρώματος για την κάθε σημείωση. Διαθέτει ετικέτες, ενώ μπορούμε να δημιουργούμε και τις δικές μας.
Προσφέρει κοινή χρήση των σημειώσεων οι οποίες αποθηκεύονται διαδικτυακά, και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές από οπουδήποτε.

OneNote

Βαθμολογία Play Store: 4.2★
Η Microsoft έδωσε την απάντησή της σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές σημειώσεων, φέρνοντας το OneNote και στις φορητές συσκευές.
Το OneNote είναι μία απλή εφαρμογή σημειώσεων. Με τη βοήθειά του μπορούμε να σημειώνουμε τις ιδέες μας και να φτιάχνουμε λίστες.
Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη δυνατότητα κοινής χρήσης των σημειώσεων και την online αποθήκευση τους.

Pocket

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Σε όλους μας έχει τύχει να λάβουμε κάποια ειδοποίηση από τον RSS Feed Reader μας για κάποιο άρθρο. Όλοι έχουμε πάρει μήνυμα από κάποιον φίλο για κάποιο ενδιαφέρον βίντεο στο YouTube.
Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα άρθρα, ούτε τα βίντεο, αλλά εμείς. Πολλές φορές εγκαταλείπουμε οποιαδήποτε εργασία, μόνο και μόνο για να ασχοληθούμε μαζί τους.
Πλέον δεν μπορούμε να δικαιολογούμαστε πως θα ξεχάσουμε να τα δούμε αργότερα. Μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε το Pocket.
Το Pocket είναι μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι αυτοί μπορεί να οδηγούν σε οποιασδήποτε φύσεως περιεχόμενο.
Εκτός από μια εξελιγμένη εφαρμογή σελιδοδεικτών, το Pocket είναι και εργαλείο αποθήκευσης περιεχομένου. Επιτρέπει την αποθήκευση άρθρων, εικόνων, και βίντεο, για παρακολούθηση χωρίς σύνδεση.

Asana

Βαθμολογία Play Store: 4.1★
Το Asana είναι μία εφαρμογή που βοηθά στην οργάνωση έργων. Επιτρέπει τη δημιουργία και την παρακολούθηση ομαδικών εργασιών.
Μέσα από το app μπορούμε να κανονίζουμε όλες τις λεπτομέρειες μιας δουλειάς, όπως το να ορίζουμε προθεσμίες, να αναθέτουμε εργασίες σε κάθε μέλος της ομάδας, και να συνομιλούμε με τους συνεργάτες μας.
Με το Asana έχουμε ένα ολόκληρο γραφείο όπου κι αν πάμε, εφόσον όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται διαδικτυακά.

Trello

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Ο ιδανικός εικονικός συνεργάτης είναι εδώ και το όνομα του είναι Trello. Το Trello ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος βοηθός για την οποιαδήποτε εργασία, στο σπίτι ή στη δουλειά.
Στόχος του είναι να μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε μία δραστηριότητα τη φορά.
Το Trello επιτρέπει την κοινή χρήση των Boards, όπως αποκαλεί τις καρτέλες των εργασιών που δημιουργούμε, και αποθηκεύει τα πάντα διαδικτυακά.
Έρχεται με υποστήριξη Google Drive, Dropbox, και Android Wear, ενώ είναι απολύτως δωρεάν.

Any. DO

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Η οργάνωση των διαφόρων δραστηριοτήτων και η δημιουργία λίστας μας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο.
Το Any.DO μας βοηθά να δημιουργούμε λίστες με όλα όσα έχουμε να κάνουμε. Έτσι δεν χρειάζεται να απασχολούμε το μυαλό μας με το τι έχουμε να κάνουμε μετά.
Εκτός από μία εφαρμογή που κρατά λίστες, το Any.DO μας ειδοποιεί κάθε πρωί για το πρόγραμμα της ημέρας.
Επίσης, με τον έξυπνο προγραμματισμό του μπορεί να αναγνωρίζει στοιχεία στις σημειώσεις μας. Μπορεί, για παράδειγμα, να καταλάβει ότι το “Χάρης” στο “Κλήση με τον Χάρης” είναι όνομα επαφής, γι' αυτό και την κατάλληλη ώρα θα ανοίξει την εφαρμογή κλήσεων και θα καλέσει αυτόματα τον “Χάρης”.
Να σημειώσουμε πως το Any.DO συγχρονίζει με πολλές εφαρμογές και διαθέτει και δυνατότητα φωνητικής πληκτρολόγησης.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την φωνητική πληκτρολόγηση στο Android, διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο:

Wunderlist

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Σίγουρα οι εφαρμογές δημιουργίας λιστών βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας, και το Any.DO δεν είναι η μόνη που κάνει κάτι τέτοιο.
Το Wunderlist είναι άλλο ένα app που μας βοηθά να οργανώσουμε την ημέρα μας.
Πέραν της δημιουργίας προγράμματος και λιστών, το Wunderlist μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις λίστες μας με άλλα άτομα.
Με το Wunderlist αν θέλουμε ορίζουμε επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, και θέτουμε προθεσμίες μέσα από το εύχρηστο περιβάλλον του.
Δύο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορούμε να τυπώσουμε οποιαδήποτε λίστα επιθυμούμε, καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή σε όλες μας τις συσκευές.

Todoist

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Τελευταία εφαρμογή οργάνωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο σημαντική, είναι το Todoist. Αν και με μια πρώτη ματιά δείχνει να είναι ένας ακόμη διαχειριστής εργασιών, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Το Todoist προσφέρει λίγο πολύ ό,τι και οι δύο προαναφερόμενες εφαρμογές, αλλά διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.
Με το Todoist και τη βοήθεια της λειτουργίας Smart Schedule, μπορούμε να προγραμματίζουμε τις εργασίες μιας ολόκληρης εβδομάδας. Η λειτουργία είναι αρκετά έξυπνη, και στηρίζεται στο πρόγραμμα που ακολουθούμε συνήθως.
Με ελάχιστη συμμετοχή από εμάς και λαμβάνοντας υπόψιν όσα κάνουμε στη διάρκεια μιας εβδομάδας, δημιουργεί ένα εφταήμερο πρόγραμμα.

Δημιουργία και διαχείριση αρχείων

Στη διάρκεια μιας ημέρας διαχειριζόμαστε διαφόρων τύπων αρχεία. Πολλές φορές τα διαμοιράσουμε και σε άλλους χρήστες.
Υπάρχουν εφαρμογές που μας βοηθούν να δημιουργούμε, να επεξεργαζόμαστε, και να διαχειριζόμαστε αρχεία, όπου κι αν βρισκόμαστε.
Με τη χρήση τέτοιων εφαρμογών επιτυγχάνουμε σε μεγάλο βαθμό αύξηση της παραγωγικότητας, στο γραφείο αλλά και στο σπίτι.

WPS Office + PDF

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
To WPS Office είναι μία πολύ δημοφιλής σουίτα γραφείου, και όχι άδικα. Όσα προσφέρει το κάνουν την καλύτερη λύση στις σουίτες γραφείου φορητών συσκευών.
Η υποστήριξη δεκάδων τύπων αρχείων και 51 γλωσσών είναι μόνο η αρχή στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του.
Με το WPS Office μπορούμε να προβάλουμε, να επεξεργαστούμε, και να μετατρέψουμε σε PDF πολλούς τύπους αρχείων.
Εκτός του ότι επιτρέπει την προβολή εγγράφων PDF, υποστηρίζει και την ασύρματη εκτύπωσή τους.
Η εφαρμογή διαθέτει δυνατότητα κρυπτογράφησης δεδομένων, ενώ αποθηκεύει online τα αρχεία μας με χρήση των Dropbox, Google Drive, Box, Evernote, και OneDrive.
Κλείνοντας να αναφέρουμε την εύκολη κοινή χρήση εγγράφων μέσω WiFi, NFC, DLNA, email, ακόμη και μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Adobe Acrobat Reader

Βαθμολογία Play Store: 4.3★
Τα PDF αρχεία κάθε μέρα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον τομέα των εγγράφων. Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο PDF για διάφορους λόγους.
Ο Adobe Acrobat Reader δεν είναι ένα απλό πρόγραμμα προβολής PDF αρχείων. Χρησιμοποιώντας τον μπορούμε να προβάλλουμε, να επεξεργαστούμε, και να δημιουργήσουμε αρχεία PDF.
Με την εφαρμογή μπορούμε να προσθέσουμε σχόλια σε έγγραφα και να υπογραμμίσουμε σημαντικά σημεία σε αυτά. Επιπλέον, μπορούμε να συμπληρώσουμε φόρμες στοιχείων και να υπογράψουμε έγγραφα με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής.
Ο Acrobat Reader συγχρονίζει τα έγγραφά μας με τη χρήση ενός δωρεάν Adobe Document Cloud λογαριασμού ή του Dropbox.

Τέλος, επιτρέπει τη σάρωση εγγράφων τα οποία μετατρέπει αυτόματα σε PDF.

Xodo PDF Reader & Editor

Βαθμολογία Play Store: 4.6★
Επόμενη εφαρμογή στη λίστα είναι ο Xodo PDF Reader & Editor, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τον Acrobat Reader.
Προσφέρει ό,τι και το πρόγραμμα της Adobe, σε ένα ελαφρύτερο πακέτο που απαιτεί λιγότερους πόρους συστήματος.
Ο συγχρονισμός των εγγράφων μπορεί να γίνει τόσο με Dropbox, όσο και με τη χρήση των Google Drive και OneDrive.

Dropbox

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Κάτι που σίγουρα θα μας βοηθούσε στην αύξηση της παραγωγικότητας, είναι η αποθήκευση όλων των απαραίτητων αρχείων στο ίδιο σημείο.
Φυσικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε έναν φορητό υπολογιστή ή πιο απλά κάποιο εξωτερικό μέσω αποθήκευσης δεδομένων. Όμως στην περίπτωση αυτή δεν θα είχαμε πρόσβαση στα αρχεία μας μέσω του κινητού μας.
Το Dropbox προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο κάθε τύπου αρχείων.
Με το Dropbox δημιουργούμε έναν λογαριασμό χρήστη και έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα μας από οπουδήποτε.
Η εφαρμογή διατίθεται σε κάθε λειτουργικό σύστημα και έξυπνο τηλέφωνο, ενώ προσφέρει πρόσβαση στις υπηρεσίες του μέσω της σελίδας του στο διαδίκτυο.
Το περιβάλλον χρήσης του σε κάθε περίπτωση είναι πολύ απλό, και προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης, οργάνωσης, και διαμοιρασμού των αρχείων του χρήστη.
Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο αυτόματος συγχρονισμός φακέλων και αρχείων.
Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Dropbox στο σχετικό μας άρθρο:

Google Drive

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Η Google διαθέτει το δικό της εργαλείο αποθήκευσης δεδομένων. Το όνομα αυτού είναι το Google Drive, για τη χρήση του οποίου απαιτείται ένα λογαριασμός Google.
Εκτός από διαχειριστής αρχείων, το Google Drive είναι και σουίτα γραφείου. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να δημιουργήσουμε αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις, λογιστικά φύλλα, και πολλά άλλα.
To Google Drive είναι διαθέσιμο σε κάθε λειτουργικό σύστημα και έχει δική του σελίδα στο διαδίκτυο.
Το περιβάλλον χρήσης του είναι πολύ απλό, πραγματοποιεί αυτόματο συγχρονισμό επιλεγμένων φακέλων, και επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων ή/και φακέλων.
Διαβάστε στο σχετικό μας άρθρο για ακόμη περισσότερες υπηρεσίες Cloud Backup:

Email και συνομιλία

Το πιο διαδεδομένο μέσο επικοινωνίας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε θέματα δουλειάς, είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Με αυτό επικοινωνούμε με συνεργάτες, οργανώνουμε τις διάφορες εργασίες μας, και στέλνουμε αρχεία.
Μια εφαρμογή που θα μας επέτρεπε την πρόσβαση στο email μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα βοηθούσε πολύ στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Microsoft Outlook

Βαθμολογία Play Store: 3.9★
Η Microsoft φέρνει στο κινητό μας την υπηρεσία του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.
Το Microsoft Outlook είναι μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή, που με τις κατάλληλες ρυθμίσεις οργανώνει και ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματά μας.
Οι λειτουργίες της εφαρμογής είναι ακριβώς οι ίδιες που παρέχονται και μέσω της ιστοσελίδας του Microsoft Outlook. Μπορούμε να στείλουμε και να λάβουμε email, να διαχειριστούμε συνημμένα αρχεία, τις επαφές, και το ημερολόγιό μας.
Ίσως οι περισσότεροι να περιμέναμε η εφαρμογή να είναι συμβατή μόνο με το Microsoft Outlook. Ωστόσο, είναι συμβατή με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo Mail, και iCloud.
Το σημαντικότερο στοιχείο της εφαρμογής Microsoft Outlook, είναι ότι επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση πολλών λογαριασμών. Αυτί είναι ένα στοιχείο που σίγουρα ενισχύει την αύξηση της παραγωγικότητας.

Newton Mail - Email & Calendar

Βαθμολογία Play Store: 4.0★
Μία ακόμη εφαρμογή ταχυδρομείου είναι το Newton Mail. Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως CloudMagic.
Η εφαρμογή είναι παρόμοια με την παραπάνω, και θα λέγαμε ότι το μόνο αξιόλογο χαρακτηριστικό που έχει να προσφέρει επιπλέον από την εφαρμογή της Microsoft, είναι τα προγραμματισμένα μηνύματα.
Με το Newton Mail μπορούμε να προγραμματίσουμε μηνύματα που θα σταλούν σε συγκεκριμένο χρόνο. Το app επιτρέπει και την ακύρωση της αποστολής των μηνυμάτων, φυσικά πριν πραγματοποιηθεί.
Να σημειώσουμε πως οι σχεδιαστές του έχουν προσθέσει και ασφάλεια με επαλήθευση σε δύο βήματα. Επίσης, μέσω των ρυθμίσεων μπορούμε να ορίσουμε έναν τετραψήφιο κωδικό ασφάλειας για την εφαρμογή.
Περισσότερα σχετικά με την επαλήθευση σε δύο βήματα διαβάστε στον σχετικό οδηγό μας:
Εν κατακλείδι, αν πιστεύουμε ότι τα προγραμματισμένα μηνύματα και ο κωδικός ασφαλείας αξίζουν τα 60€ ανά έτος, είναι σίγουρα ένα καλό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Slack

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιος που δεν έχει ακούσει για το Slack. Όλοι στον κόσμο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων το γνωρίζουν.
Το Slack είναι μια εφαρμογή που πραγματικά βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και ήρθε για να λύσει το πρόβλημα του χάους μιας συνομιλίας μέσω email.
Το πρόβλημα αυτό μεγαλώνει αν τα αρχεία που ανταλλάσσουμε με το συνομιλητή μας είναι αρκετά, πόσο μάλιστα αν στη συζήτηση συμμετέχουν και πολλά πρόσωπα.
Με τη χρήση μόνο μιας σελίδας ανά ομάδα, μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα κανάλια συνομιλιών θέλουμε. Έτσι, στο ένα κανάλι μπορούμε να μιλάμε με έναν συνεργάτη μας, και ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο με όλα τα μέλη της ομάδας.
Η αποστολή αρχείων στο Slack γίνετε εύκολα με ένα απλό τράβηγμα στο παράθυρο της συζήτησης. Επιπρόσθετα, οι συνομιλίες μπορούν να είναι κειμένου ή/και φωνής.
Όλα αυτά το Slack τα παρέχει δωρεάν. Οπότε ακόμη κι αν δεν το έχετε ακούσει, δώστε του μια ευκαιρία.

Εργασίες στο αυτόματο

Υπάρχουν φορές που ξεχνάμε να κάνουμε πράγματα. Άλλες φορές ευχόμαστε όλες μας οι δημοσιεύσεις να πήγαιναν αυτόματα σε κάθε μέσω κοινωνικής δικτύωσης.
Οι εφαρμογές που εκτελούν αυτόματα προγραμματισμένες εργασίες είναι πλέον πραγματικότητα. Κυκλοφορούν εκεί έξω εδώ και χρόνια, και είναι από τα καλύτερα εργαλεία για την αύξηση της παραγωγικότητας.

IFTTT

Βαθμολογία Play Store: 4.2★
Η καλύτερη εφαρμογή αυτόματων εργασιών είναι το IFTTT. Κάθε χρήστης που θέλει να βάλει το κινητό του στο αυτόματο, φέρνει στο μυαλό του το IFTTT.
Το IFTTT μπορεί να εκτελέσει αυτόματα σχεδόν οποιαδήποτε εργασία θέλουμε. Οτιδήποτε κι αν μπορούμε να κάνουμε με μια εφαρμογή στο κινητό μας, μπορούμε να ζητήσουμε από το IFTTT να το κάνει για εμάς.
Ακούγετε πολύ ισχυρό, και είναι. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να μάθουμε να το χειριζόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει, καθότι η εφαρμογή έρχεται με μια σειρά από ήδη έτοιμες συνταγές εργασιών.
Θετικό είναι ότι με μια απλή αναζήτηση στο Google, βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμες συνταγές.
Για να μάθετε πως να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του IFTTT και να επιτύχετε σίγουρη αύξηση της παραγωγικότητας, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας:

Buffer

Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Το Buffer είναι ο βοηθός μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμβάλλει στο να οργανώσουμε τη δράση μας σε αυτά.
Μέσω του περιβάλλοντος χρήσης του, προγραμματίζουμε τις δημοσιεύσεις μας για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Facebook, το Google+, το LinkedIn, το Twitter, το Pinterest, και το Instagram.
Η χρήση του δωρεάν λογαριασμού μας επιτρέπει τη σύνδεση έως τεσσάρων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων, και προγραμματισμό έως δέκα δημοσιεύσεων ανά λογαριασμό.
Η πληρωμή του σχετικού ποσού συνδρομής μας δίνει επιπλέον προνόμια και δυνατότητες, με κορυφαίο πρόγραμμα το Small Business Plan, το οποίο διαθέτει πραγματικά πολλές παροχές.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση του Buffer θα βρείτε στον σχετικό οδηγό μας:

Hootsuite

Βαθμολογία Play Store: 4.1★
Μια ακόμη εφαρμογή διαχείρισης κοινωνικών δικτύων, είναι το Hootsuite. Το app είναι μικρότερο σε ηλικία από το Buffer, αλλά μεγαλύτερο σε δημοτικότητα.
Αντίθετα με το Buffer, μπορεί να διαχειριστεί και λογαριασμούς YouTube.
Επιπλέον, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Ow.ly για τη συρρίκνωση των συνδέσμων και την παρακολούθηση των κλικ που γίνονται σε αυτούς.
Δεν απαιτείται η πληρωμή κάποιου ποσού για τη χρήση του Hootsuite, εκτός κι αν δεν μας καλύπτουν οι παροχές του δωρεάν λογαριασμού.
Σε κάθε περίπτωση, αν είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση μίας εφαρμογή όπως το Buffer ή το Hootsuite βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Ηρεμία και συγκέντρωση

Όταν εργαζόμαστε, η απόδοσή μας επηρεάζεται από το πόσο αφοσιωμένοι είμαστε σε αυτό που κάνουμε. Ειδικές εφαρμογές μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε στη δουλειά μας, χωρίς περισπασμούς και ενοχλήσεις.

Forest: Stay focused

Βαθμολογία Play Store: 4.3★
H τεχνική του Pomodoro έχει αποδειχθεί ο πιο αποδοτικός τρόπος εργασίας. Όσοι την χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο, επιτυγχάνουν σίγουρη αύξησης της παραγωγικότητας.
Με το Forest επιλέγουμε τη χρονική διάρκεια που επιθυμούμε και πατάμε το κουμπί της έναρξης. Άμεσα αρχίζει η ανάπτυξη ενός δέντρου.
Όσο το Forest βρίσκεται στην οθόνη και το χρονόμετρο λειτουργεί, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Αν το χρονόμετρο φτάσει στο μηδέν, τότε το δέντρο έχει αναπτυχθεί πλήρως. Αν όμως βγούμε από το Forest, τότε το δέντρο θα καταστραφεί.
Βέβαια, στις ρυθμίσεις του βρίσκουμε τη δυνατότητα δημιουργίας λίστας επιτρεπόμενων εφαρμογών. Όσες εφαρμογές προστεθούν σε αυτή, μπορούν να ανοιχθούν όσο το δέντρο μας μεγαλώνει.
Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την πληρωμή του ποσού των 2.29€ αποκτάμε διάφορα έξτρα, όπως συγχρονισμό της προόδου μας.
Με τη χρήση της πληρωμένης έκδοσης, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε δωρεά στον οργανισμό Trees For The Future.
Όσο εμείς ολοκληρώνουμε φυτά, κερδίζουμε νομίσματα, τα οποία τα προσφέρουμε ως δωρεά. Έπειτα η forestapp.cc φροντίζει να γίνει δωρεά στον οργανισμό με τον οποίο συνεργάζονται.

Noisli

Βαθμολογία Play Store: 4.3★
Μία εφαρμογή που συνδυάζει τα ηχητικά περιβάλοντα με την τεχνική του Pomodoro.
Η λειτουργία του Noisli είναι διαφορετική από αυτή του Forest. Η εφαρμογή στοχεύει να μας βοηθήσει στη διατήρηση της συγκέντρωσης, με τη βοήθεια ηχητικών προφίλ.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται καλύτερα με τη βοήθεια συγκεκριμένων ήχων. Ίσως κάποιος να δουλεύει πιο αποτελεσματικά ακούγοντας κύματα, ή το σφύριγμα του αέρα.
Από τη λίστα με τους δεκάδες ήχους που παρέχει η εφαρμογή, επιλέγουμε όσους και όποιους επιθυμούμε, ρυθμίζουμε την ένταση του κάθε ήχου, και δημιουργούμε έναν μοναδικό συνδυασμό.
Δεν υπάρχει όριο στο πόσα προφίλ θα δημιουργήσουμε. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα προφίλ για το διάβασμα, ένα για τη δουλειά, ένα για τη ζωγραφική, και ούτω καθεξής.
Έπειτα, επιλέγουμε από τη λίστα των προφίλ που δημιουργήσαμε αυτό που θέλουμε να αναπαραχθεί. Στη συνέχεια ορίζουμε τη χρονική διάρκεια για την οποία θα ακούγονται οι ήχοι, και αρχίζουμε τη δραστηριότητά μας.
Το κόστος της εφαρμογής είναι 1.99€ και αξίζει κάθε λεπτό που θα ξοδέψουμε για την αγορά της.

Πληκτρολόγια

Το πληκτρολόγιο είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο κινητό μας. Η εισαγωγή των δεδομένων γίνεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα μέσω αυτού.
Αν αναζητούμε τρόπο να γλιτώσουμε χρόνο, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τότε πρέπει να βρούμε ένα καλό πληκτρολόγιο.

SwiftKey Keyboard

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Οι λειτουργίες των εφαρμογών πληκτρολόγησης έχουν εξελιχθεί πολύ. Το γράψιμο με αυτά γίνεται όλο και πιο γρήγορο.
Κοιτάζοντας πίσω στο 2010, θα δούμε δύο φίλους που δημιούργησαν το πιο έξυπνο πληκτρολόγιο της εποχής. Πρόκειται για τους δημιουργούς του SwiftKey Keyboard, και εμπνευστές της λειτουργίας γραφής με το σύρσιμο του δακτύλου στην οθόνη.
Το SwiftKey Keyboard είναι το πρώτο πληκτρολόγιο με λειτουργία swipe. Μας επιτρέπει να γράφουμε απλώς επιλέγοντας το πρώτο γράμμα της λέξης, και σύροντας το δάχτυλό μας πάνω από τα υπόλοιπα.
Το γράψιμο με τη χρήση αυτής της έξυπνης λειτουργίας μας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο. Σε συνδυασμό με τα δεκάδες θέματα και την online αποθήκευση των ρυθμίσεων, το SwiftKey Keyboard δείχνει ήδη να είναι η καλύτερη επιλογή.
Τέλος, σημειώνουμε πως υποστηρίζει πάνω από 150 γλώσσες, επιτρέπει την αποθήκευση δικών μας λέξεων, υποστηρίζει emojis, και είναι απολύτως δωρεάν.

Swype Keyboard

Βαθμολογία Play Store: 4.0★
Ο επίδοξος ανταγωνιστής του SwiftKey είναι το Swype Keyboard, που προσφέρει ότι και ο αντίπαλός του, με σημαντικές διαφορές.
Η εφαρμογή προσφέρεται για δοκιμή 30 ημερών και έπειτα αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη χρήση της, πρέπει να πληρώσουμε 1.14€.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του Swype Keyboard είναι οι χειρονομίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να εκτελούμε διάφορες ενέργειες με συνδυασμό συγκεκριμένων πλήκτρων.

Gboard

Βαθμολογία Play Store: 4.2★
Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το πληκτρολόγιο της Google, το Gboard.
Το Gboard προσφέρει λίγο - πολύ ό,τι και τα προαναφερθέντα πληκτρολόγια. Διαθέτει λειτουργία γραφής swipe, θέματα, πρόγνωση λέξεων, φωνητική πληκτρολόγηση, και πολλά ακόμη.
Με το Gboard έχουμε στη διάθεσή μας δύο πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει αναζήτηση GIF, αντιλαμβάνεται πολλές γλώσσες ταυτόχρονα, και πλέον ενσωματώνει την αναζήτηση του Google App.
Με τη χρήση της αναζήτησης και τη βοήθεια του Google Assistant, μπορούμε να αναζητήσουμε οτιδήποτε θέλουμε, και με το πάτημα ενός κουμπιού να εισάγουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο κείμενό μας.
Για περισσότερα πληκτρολόγια, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο:

Άλλες Εφαρμογές

Οι εφαρμογές που θα αναφέρουμε παρακάτω, αν και βοηθούν με την αύξηση της παραγωγικότητας, δεν μπορούσαν να μπουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Γι' αυτό επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μία γενική κατηγορία αποκλειστικά για αυτές.

Pushbullet - SMS on PC

Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Το Pushbullet βρίσκεται σχεδόν σε κάθε λίστα που αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας, και ο λόγος είναι απλός.  Η εφαρμογή μας επιτρέπει να εκτελούμε εργασίες τις οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα κάναμε στο κινητό μας, από τον υπολογιστή μας.
Με το Pushbullet μπορούμε να απαντάμε σε μηνύματα κειμένου, να στέλνουμε αρχεία, και να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για διάφορα συμβάντα, απευθείας στον υπολογιστή μας.
Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android, iOS, Windows Mac, Linux, καθώς και με όλους τους browsers.
Αν και προσφέρεται δωρεάν, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι περιορισμένες. Σε περίπτωση που μας αρέσει η εφαρμογή και όντως μας βοηθά, αξίζει να πληρώσουμε τη συνδρομή της που ανέρχεται στα 46.33€ ανά έτος.

RescueTime

Βαθμολογία Play Store: 4.0★
Καθημερινά εκτελούμε πολλαπλές διεργασίες, και είναι πολύ εύκολο να ενδίδουμε σε περισπασμούς που μας αποσπούν την προσοχή. Όλοι μας είμαστε επιρρεπής στο να σπαταλάμε τον χρόνο μας παίζοντας, σερφάροντας στο Facebook, ή χαζεύοντας στο YouTube.
Το RescueTime παρακολουθεί τη δραστηριότητά μας και σημειώνει τα πάντα. Έτσι, καταγράφει τις εφαρμογές που ανοίξαμε και τις σελίδας που επισκεφθήκαμε στο διαδίκτυο.
Παράλληλα, το RescueTime σημειώνει πόσο χρόνο ασχοληθήκαμε με την κάθε εφαρμογή ή πόση ώρα πλοηγηθήκαμε σε κάποια ιστοσελίδα.
Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν, εν΄είναι συμβατή με Mac, Windows, Linux, και Android. Επίσης διαθέτει πρόσθετο για τον Google Chrome και τον Firefox.
Η συνδρομητική υπηρεσία προσφέρει πολλά έξτρα, όπως λεπτομερείς αναφορές και μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που μας απασχολούν πολύ. Η δοκιμή της διαρκεί δεκατέσσερις ημέρες και έπειτα το κόστος της υπηρεσίας είναι 8€ το μήνα ή 64€ το έτος.

LastPass Password Manager

Βαθμολογία Play Store: 4.6★
Ένας διαχειριστής κωδικών μπορεί να μας γλιτώσει πολύ χρόνο. Ο χρόνος που καταναλώνουμε στην προσπάθεια μας να θυμηθούμε και να πληκτρολογήσουμε κωδικούς είναι σημαντικός.
Η χρήση μιας τέτοιας εφαρμογής είναι απαραίτητη, αν πραγματικά στοχεύουμε στην αύξηση της παραγωγικότητας σε όλα τα επίπεδα.
Με το LastPass μπορούμε να αποθηκεύουμε και να διαχειριζόμαστε όλους τους κωδικούς σύνδεσης που διαθέτουμε.
Το app έχει ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας κωδικών, και μας βοηθά με την αυτόματη συμπλήρωση των πεδίων σύνδεσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση και τις δυνατότητες του LastPass Password Manager μπορείτε να διαβάσετε στον αναλυτικό οδηγό μας. ΠΗΓΗ pcsteps

About Freegr network

Από το Blogger.