τεχνολογία

Microsoft: Επεξεργαστής AI στο HoloLens

Μέσω ενός blog post η Microsoft αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να εξοπλίσει τη δεύτερη γενιά του HoloLens με επεξεργαστή AI που θα του προσδίδει περισσότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Το HoloLens δεν είναι απλώς ένα VR headset αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο σαν ένας wearable υπολογιστής με «ολογραφική» οθόνη. Επιπρόσθετα, η συσκευή ενσωματώνει έναν επεξεργαστή, ειδικά σχεδιασμένο από τη Microsoft, με την ονομασία Holographic Processing Unit ή απλά HPU.
Η πρώτη γενιά του HPU ήταν σχεδιασμένη να επεξεργάζεται δεδομένα προερχόμενα από τους αισθητήρες και την κάμερα ώστε να προσδιορίζει την κίνηση του χρήστη στον εικονικό χώρο. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, η δεύτερη γενιά του HPU θα διαθέτει και έναν co-processor τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι υπεύθυνος για τον υπολογισμό θεμάτων που σχετίζονται με την εικόνα που λαμβάνει ο χρήστης. Ουσιαστικά, η δουλειά του εν λόγω επεξεργαστή θα είναι να αναγνωρίζει αντικείμενα και τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται η συνδρομή δεδομένων που θα προέρχονται από εξωτερικές πηγές, όπως το cloud.
Έτσι, το δεύτερης γενιάς HoloLens θα μπορεί να εκτελεί όλες τις εργασίες αποκλειστικά εξαρτώμενος από τις δικές του δυνατότητες, χωρίς να απαιτείται σύνδεση με άλλον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει μικρότερους χρόνους επεξεργασίας, μεγαλύτερη φορητότητα και ενδεχομένως μικρότερη ανάγκη να είναι η συσκευή συνεχώς online. Προφανώς, η Microsoft δεν ανακοίνωσε πότε θα είναι διαθέσιμο το επόμενης γενιάς HoloLens ή ο επεξεργαστής HPU. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg το HPU δεν είναι το πρώτο chip που σχεδίασε η Microsoft καθώς κάτι ανάλογο έχει δημιουργήσει και για το σύστημα παρακολούθησης κίνησης του Xbox Kinect.

About Freegr network

Από το Blogger.