ειδήσεις

Skylake-SP Πυρήνες στους νέους Intel Xeon CPUs!

Η Intel λανσάρει επίσημα τη νέα γενιά των Xeon επεξεργαστών της οι οποίοι έχουν ονομασίες βγαλμένες από πολύτιμα μέταλλα, όπως τον χαλκό, τον σίδηρο και φυσικά τον χρυσό. Η ονοματολογία μπορεί να μην εντυπωσιάζει το enterprise που απλά θέλει ένα γρήγορο CPU για τα datacenter της όμως με την ευκαιρία η Intel συνεχίζει τον κατακερματισμό των μοντέλων της ανάλογα με τα specs τους, κάτι που δε βλέπουμε να γίνεται από την AMD (βλ. EPYC). 
Η νέα πλατφόρμα με τη κωδική ονομασία Purley φέρει chips που βασίζονται στην scalable πλατφόρμα της Intel ενώ βασίζονται στην αρχιτεκτονική Skylake-SP αξιοποιώντας παράλληλα μερικά ενδιαφέροντα features όπως εντολές διπλασιάζοντας ταυτόχρονα τους σχετικούς καταχωρητές στο κύκλωμα. Παράλληλα, χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το Key Protection Technology δίνουν το παρών με το CPU να μπορεί να κάνει εργασίες απο-κρυπτογράφησης κλειδιών χωρία να χρειάζεται η συμβολή της RAM για την αποθήκευση των δεδομένων. 
Η Platinum σειρά, που κάθεται ακριβώς πάνω από την Gold και τις υπόλοιπες ενσωματώνει μέχρι και 28 πυρήνες με TDP 205W που είναι βελτιωμένο (ανά πυρήνα) σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα της εταιρίας. Οι Gold χωρίζονται πρακτικά στους Gold 6100 και τους Gold 5100 με μοντέλα έως 22 πυρήνων κάνοντας την αναγνώρισή τους λίγο πιο εύκολη. Ένας από τους κορυφαίους της σειράς, ο 8180 του Platinum lineup θα κοστίζει περί τα $13.011!

About Freegr network

Από το Blogger.