ειδήσεις

Τέλος στα νεότερα Windows σε παλαιότερους υπολογιστές

Η Microsoft δεν θα διαθέτει η νεότερη ενημέρωση της τρέχουσας έκδοσης των Windows στους κατόχους υπολογιστών με κάποιες παλαιότερες εκδόσεις επεξεργαστών της Intel που δεν υποστηρίζονται από τον κατασκευαστή τους. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι συστημάτων με τέσσερις επεξεργαστές Intel Atom της οικογένειας Clover Trail δεν θα λάβουν το Creators Update των Windows 10, αφού προηγουμένως διαπιστώθηκαν προβλήματα που αποδίδονται στην απουσία των κατάλληλων οδηγών. H πληροφορία που επιβεβαιώνεται από το PCWorld.com, σηματοδοτεί στροφή στην πολιτική διάθεσης ενημερώσεων για τα Windows από τη Microsoft. 
Συγκεκριμένα, συστήματα με τους ακόλουθους επεξεργαστές που δεν υποστηρίζονται πλέον από την Intel δεν θα λάβουν το Creators Update: Intel Atom Processor Z2760 Intel Atom Processor Z2580 Intel Atom Processor Z2560 Intel Atom Processor Z2520 
Οι κάτοχοι των συστημάτων αυτών θα μπορούν να εγκαταστήσουν έως και το Anniversary Update και ενημερώσεις ασφαλείας έως το 2023. Παράλληλα, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι ανανεώνει την πολιτική διάθεσης των ενημερώσεων για τα Windows, ώστε να εξασφαλίσει ότι υπάρχει συνεχής υποστήριξη από τους κατασκευαστές συστημάτων και εξαρτημάτων -όπως ανανεωμένοι οδηγοί συσκευών, firmware ή διορθώσεις bug, κάθε φορά που διαθέτει μια ενημέρωση στο λειτουργικό της σύστημα. 
Το γεγονός σημαίνει ότι συστήματα που λειτουργούν απρόσκοπτα παρά το γεγονός ότι μέρη του συστήματος δεν υποστηρίζονται πλέον από τον κατασκευαστή τους, θα πρέπει να αναβαθμίζονται για να έχουν όλα τα μέρη τους υποστήριξη ενόψει των διαρκών αλλαγών στο λειτουργικό σύστημα. Πρόσφατα, η Microsoft άλλαξε επίσης την πολιτική της για τη διάθεση διορθωτικού λογισμικού για παλαιότερες εκδόσεις των Windows που τρέχουν σε συστήματα τρέχουσας τεχνολογίας. Όπως επιβεβαιώνει το PCWorld.com, τα Windows 10 είναι η μοναδική έκδοση των Windows που υποστηρίζεται στους επεξεργαστές Core 7ης γενιάς της Intel , τους Bristol Ridge της AMD ή Ryzen και τον Qualcomm 8996.

About Freegr network

Από το Blogger.