Το Airtame είναι μια ασύρματη συσκευή, η οποία συνδέεται πάνω στην οθόνη ή στην τηλεόραση μέσω θύρας HDMI και σε αντίθεση με τις αντίστοιχες οικιακές λύσεις, η συγκεκριμένη αφορά στην παροχή βιομηχανικών λύσεων. Με τη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο του δωματίου, επιτρέπει την προβολή παρουσιάσεων, και όχι μόνο, στην οθόνη από οποιαδήποτε συσκευή Wi-Fi (π.χ. laptop), συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο. Η εταιρεία έχει εστιάσει στην αξιοπιστία, την cross platform υποστήριξη και την ευκολία χρήσης. Παρόλο που το Airtame φαίνεται ως μια εναλλακτική του Chromecast, οι διαφορές είναι σημαντικές.
Λίγα λόγια για το… BYOD (Bring Your Own Device)
Αφορά ένα σύγχρονο trend σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης (ή οργανισμού γενικότερα) χρησιμοποιούν τις δικιές τους συσκευές στη δουλειά. Το ποιό γνωστό παράδειγμα αφορά τους εργαζόμενους σε μια εταιρεία οι οποίοι φέρνουν τους φορητούς υπολογιστές τους και εργάζονται με αυτούς. Το ίδιο ισχύει με τα smartphones και τα tablets.
Το λεγόμενο BYOD αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου trend που ονομάζεται IT consumerization. Αυτό το trend περιγράφεται με λίγα λόγια ως η δυνατότητα που έχουν οι υπάλληλοι ενός οργανισμού να φέρνουν τις δικές τους συσκευές στη δουλειά και με αυτές να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του οργανισμού. Αντίστοιχα θα συναντήσουμε και συντομογραφίες όπως το BYOT (Bring Your Own Technology), το οποίο αναφέρεται στις συσκευές και τις εφαρμογές που εισέρχονται σε μια επιχείρηση.
BYOD και εκπαίδευση
Σε έρευνα που δημοσίευσε η UNESCO παρατηρείται ότι, «παγκοσμίως, δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα ‘κινητής μάθησης’ (mobile learning) στα σχολεία είναι α) το πρόγραμμα 1:1 (one on one), κατά το οποίο όλοι οι μαθητές παρέχονται με τη δική τους συσκευή χωρίς να επιβαρύνονται οι δάσκαλοι και οι οικογένειες, και β) οι δραστηριότητες BYOD, που αφορούν την επικράτηση ιδιόκτητων συσκευών από τους μαθητές ή την παραχώρησή τους από το σχολείο σε περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν δική τους’ και ‘όπως αναμένεται να κατανοηθεί, το μοντέλο 1:1 τείνει να εμφανίζεται περισσότερο στις πιο φτωχές χώρες και περιοχές, ενώ η στρατηγική BYOD εφαρμόζεται συνήθως σε κοινωνίες που ευδοκιμούν, όπου η ιδιοκτησία συσκευών από τους νέους είναι πανταχού παρούσα».
Μια πιο πρόσφατη έρευνα από το European Schoolnet σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά υπουργεία παιδείας και την Cisco Systems αναφέρει ότι το BYOD, «γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο στα Ευρωπαϊκά σχολεία, τα οποία αναπτύσσουν πολιτικές που επιτρέπουν σε μαθητές και δασκάλους να συνδέσουν και να χρησιμοποιήσουν το φορητό εξοπλισμό τους (laptop, tablet, smartphone) στο σχολείο… στο 75% των σχολείων, με τις Δανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, Ρουμανία και Εσθονία να ηγούνται της δράσης».
Airtame στην εκπαίδευση
Ένα από τα κύρια πεδία στα οποία εστιάζει η Airtame είναι ο χώρος της εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα οφέλη της τεχνολογίας μέσα στις αίθουσες και όλο και περισσότερα στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο Hult International Business School γίνεται μια προσπάθεια για ανάπτυξη των καλύτερων δυνατών μεθόδων διδασκαλίας πάνω στις επιχειρήσεις. Στόχος του ιδρύματος είναι η δημιουργία επιχειρηματικού mindset στους σπουδαστές του μέσω της τεχνολογικής προσέγγισης. Γι’ αυτό το λόγο η τεχνολογία θα πρέπει να εφαρμόζεται στο βαθμό όπου θα διευκολύνει το έργο τόσο των σπουδαστών όσο και των προγραμματιστών του τμήματος υποστήριξης.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου