τεχνολογία

New Horizons από τον Πλούτωνα και τον Χάροντα [Video]

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που το διαστημικό σκάφος New Horizons έφτασε στον Πλούτωνα και έκτοτε μας έχει χαρίσει εντυπωσιακές εικόνες τόσο από τον πλανήτη, όσο και από τους δορυφόρους του. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, η ομάδα της NASA που ηγείται της αποστολής, συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το υλικό που κατέγραψε το σκάφος κατά τη διάρκεια των διελεύσεων του για να δημιουργήσει ένα άκρως εντυπωσιακό video.
 Η διέλευση στον Πλούτωνα ξεκινά από το νοτιοδυτικό οροπέδιο από παγωμένο άζωτο που ονομάζεται Sputnik Planitia και συνεχίζεται πάνω από το δυτικό σύνορο προς την Cthulu Macula, μια άγρια περιοχή με κρατήρες και απότομες κορυφές. 
Έπειτα το σκάφος κατευθύνεται βόρεια στο Voyager Terra, μια περιοχή άγριων υψίπεδων, και συνεχίζει νότια στο Pioneer Terra, περιοχή που χαρακτηρίζεται από βαθιά κοιλώματα, για να ολοκληρωθεί στην ανατολική περιοχή Tartarus Dorsa. 
Το αντίστοιχο πέρασμα από τον Χάροντα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Ξεκινά από το Serenity Canyon για να στραφεί βόρεια στους κρατήρες Dorothy Gale (Μάγος του Οζ) και Mordor Macula (Lord of the Rings). Έπειτα συνεχίζει νότια στο Oz Terra και ολοκληρώνεται στο Vulcan Planum. Σημειώστε ότι στα videos βλέπουμε επεξεργασμένες εικόνες για να είναι πιο εμφανή τα τοπογραφικά στοιχεία στον θεατή.

About Freegr network

Από το Blogger.