ειδήσεις

Καλοκαίρι με full σήμα Wi-Fi σε εξωτερικούς χώρους

Καλοκαίρι, βεράντα και κήπος είναι στοιχεία αλληλένδετα, είτε είμαστε στο κλεινόν άστυ είτε στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Δροσιά, χαλάρωση, Internet. Internet; Αλήθεια, πιάνει το Wi-Fi στον κήπο ή το ασθενές σήμα του, θα σας χαλάσει το καλοκαιρινό βραδάκι χαλάρωσης; H λύση βρίσκεται στο devolo GigaGate Wi-Fi bridge, στην τεχνολογία devolo Wi-Fi Move που ενσωματώνεται στους devolo Wi-Fi adapters, αλλά και στα devolo powerline.
Ασθενές σήμα Wi-Fi και οι λύσεις devolo
Η καθημερινότητα είναι πλέον εναρμονισμένη με τη συνεχή χρήση του Internet είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για προσωπική χρήση. Πόσο μάλλον όταν έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τον προσωπικό μας χώρο σε μια μεγάλη βεράντα ή έναν κήπο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την άλλη πλευρά, όλοι λίγο πολύ έχουμε εξοικειωθεί με τα γνωστά προβλήματα χαμηλής ποιότητας σύνδεσης του Wi-Fi, αφού ο router στην πλειοψηφία των περιπτώσεων βρίσκεται μέσα στο σπίτι, σε κάποιο δωμάτιο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από το σημείο το οποίο εμείς τον χρειαζόμαστε.
Η devolo, έχει να προτείνει λύσεις οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών κάθε χρήστη που θέλει να έχει ένα αξιοπρεπές ασύρματο σήμα Internet. Οι λύσεις devolo για γρήγορο και απρόσκοπτο Internet αφορούν τόσο σε hardware όπως είναι το devolo GigaGate Wi-Fi bridge, η σειρά των powerline με δυνατότητα μεταφοράς έως και 1200 Mbps, αλλά και λύσεις που συνδυάζουν το software όπως η τεχνολογία devolo Wi-Fi Move.
GigaGate Wi-Fi bridge
Το GigaGate είναι ένα Wi-Fi Bridge (βάση και δορυφόρος) που χρησιμοποιεί Wi-Fi υψηλής ταχύτητας στη ζώνη των 5GHz. Η βάση συνδέεται αυτόματα με το δορυφόρο μέσω beamforming. Η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης μεταξύ βάσης και δορυφόρου είναι 2 Gbps και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ταχύτατη, point-to-point σύνδεση σε μεγάλη απόσταση η οποία μπορεί να είναι φυσικά από το σαλόνι έως τον κήπο, με δεδομένο ότι μπορεί να μεταφερθεί ο δορυφόρος χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, αν χρειαστεί, μπορούν να συνδεθούν επιπλέον μεμονωμένοι δορυφόροι (έως και οκτώ σε μία βάση).
Wi-Fi Move Technology
Η devolo αναπτύσσει εδώ και χρόνια τις δικές της μοναδικές τεχνολογίες όπως την Wi-Fi Move που εξασφαλίζει βέλτιστη ασύρματη κάλυψη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Βασικό στοιχείο της τεχνολογίας, είναι ότι δημιουργεί πολλαπλά σημεία πρόσβασης που είναι απλά συνδεδεμένα από την πρίζα ρεύματος και τα οποία δημιουργούν ένα κοινό ασύρματο δίκτυο εντός και εκτός σπιτιού. Οι διάφορες φορητές συσκευές επιλέγουν αυτόματα το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης και συνδέονται απρόσκοπτα στο ασύρματο δίκτυο. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα στον κήπο ή στη βεράντα με τις συσκευές μας, έχοντας πάντα την καλύτερη ασύρματη λήψη.
devolo Wi-Fi Powerline
Οι προσαρμογείς devolo powerline και ειδικότερα ο dLAN 550+ Wi-Fi ac και dLAN 1200+ Wi-Fi ac, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία ενός νέου ασύρματου οικιακού δικτύου όσο και στην επέκταση ενός υπάρχοντος. Η επέκταση του ασύρματου δικτύου, πραγματοποιείται με ένα και μόνο κλικ και δημιουργούνται ασύρματα hot spots σε κάθε διαθέσιμη πρίζα. Συσκευές, όπως smartphones, tablets και notebooks εναλλάσσουν την πρόσβασή τους στο ισχυρότερο πάντα ασύρματο σημείο πρόσβασης ανάλογα με το που βρίσκονται εντός ή εκτός του σπιτιού, ακόμη και στον κήπο.

About Freegr network

Από το Blogger.