τεχνολογία

Η Google καταργεί τη λειτουργία Instant Search

Νέες δοκιμές πραγματοποιεί η Google στη μηχανή αναζήτησης και μία από αυτές ίσως δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την αυτόματη αναπαραγωγή των videos στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάτι που παρατήρησε και έλεγξε για ορισμένους όρους αναζήτησης η ιστοσελίδα SEM Post. 
Μέχρι στιγμής για τους περισσότερους χρήστες απαιτείται να πατήσουν το κουμπί Play για να μεταφερούν (συνήθως) στο YouTube και να παρακολουθήσουν το video. Παρόλα αυτά, το SEM Post αναφέρει ότι σε ορισμένους ξεκινά αυτόματα η αναπαραγωγή του video απευθείας από την σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, απλά δεν ακούγεται ο ήχος. Στο θέμα δίνουν τα φώτα τους τόσο η ιστοσελίδα Android Police και το Mashable, αναφέροντας ότι για την ώρα δεν υπάρχουν διαφημίσεις μέσα στα autoplay videos, αλλά είναι προφανές ότι με τον καιρό θα αποτελέσει ακόμη ένα πολύ σημαντικό πεδίο διαφήμισης για τους ενδιαφερόμενους. Δεν ξέρουμε πότε θα λανσαριστεί για όλους τους χρήστες, αλλά φαίνεται ότι δεν θα το γλιτώσουμε. 
Μια άλλη ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η κατάργηση της άμεσης εμφάνισης αποτελεσμάτων αναζήτησης καθόσο ο χρήστης γράφει τον όρο που τον ενδιαφέρει στη μπάρα αναζήτησης του Google Search. Η λειτουργία Google Instant λανσαρίστηκε το 2010 και αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη στην εξοικονόμηση χρόνου όταν ο χρήστης βρίσκεται σε desktop υπολογιστή. Παρόλα αυτά, στη mobile έκδοση του Google Search είναι σχεδόν άχρηστη από τη στιγμή που η μισή οθόνη καταλαμβάνεται από το πληκτρολόγιο. Για να συμβαδίζουν, λοιπόν, οι δύο πλατφόρμες και με δεδομένο ότι το 50% των αναζητήσεων γίνεται πλέον από φορητές συσκευές, η Google αποφάσισε να καταργήσει τη λειτουργία Instant Search

About Freegr network

Από το Blogger.