Η Intel βάζει νευρωνικό δίκτυο σε απλό USB stick

Το Movidius Neural Compute Stick της Intel είναι ένα νευρωνικό δίκτυο σε μορφή USB stick με ικανότητες deep learning. Τα νευρωνικά δίκτυα έχουν ως κύριο στόχο τους την επεξεργασία δεδομένων εξαιρετικά μεγάλου όγκου, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Intel κινείται προς αυτή την κατεύθυνση μετά την εξαγορά της Movidius, παρουσιάζοντας μία λύση που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους τους developers μικρής κλίμακας, οι οποίοι δεν έχουν τα μέσα για να χρησιμοποιήσουν ακριβότερο εξοπλισμό.
 Σύμφωνα με την Intel, το Movidius Neural Compute Stick, είναι ένα βήμα εκδημοκρατισμού της υψηλής τεχνολογίας. Μέσα στο stick της Intel υπάρχει ένα Myriad 2 virtual processing unit, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για φορητές συσκευές και wearables. Τα εμφανή πλεονεκτήματά του είναι το μικρό μέγεθος, η δυνατότητα πλήρους προγραμματισμού και η πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η επεξεργαστική μονάδα στο εσωτερικό του Movidius Neural Compute Stick έχει ισχύ 100 gigaflops, αντλώντας ενέργεια 1 Watt. 
Το μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης αυτής είναι ότι μπορεί να τρέχει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη χρήσης ενός υπολογιστή. Η συσκευή αυτή μπορεί να βρει ποικίλες χρήσεις, τόσο στη βιομηχανία όσο και σε υλοποιήσεις ανεξάρτητων προγραμματιστών, δίνοντας σε πολλές συσκευές στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.