ειδήσεις

Live VR μέσα στο News Feed του Facebook

To Facebook, μέσα από την υπηρεσία Facebook Spaces, επιτρέπει σε όλους να κάνουν αναμετάδοση Live VR με τη χρήση avatars. To Facebook Spaces έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο και αποτελεί μία εφαρμογή Virtual Reality, με τους χρήστες να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους με τη χρήση avatars και την κοινή εμφάνιση σε ένα virtual περιβάλλον αλληλεπίδρασης σε πραγματικό χρόνο. 
Τώρα, το Facebook επεκτείνει τη χρήση του και σε όσους δεν έχουν ένα κράνος VR, οι οποίοι μπορούν στο News Feed του Facebook να δουν μία ζωντανή αναμετάδοση των όσων συμβαίνουν στα Facebook Spaces σε πραγματικό χρόνο, στην οθόνη του κινητού ή του tablet τους. Ουσιαστικά, η αναμετάδοση γίνεται απευθείας μέσα από το κράνος Oculus Rift, για να μπορούν να δουν όλοι οι χρήστες μία εικόνα για όσα συμβαίνουν στα Facebook Spaces. Καθώς γίνεται το live streaming, οι θεατές θα μπορούν να αντιδρούν με τα Facebook Reactions σε ό,τι βλέπουν στην οθόνη, προκειμένου να υπάρχει μία αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών. 
Είναι προφανές ότι το Facebook θέλει να προωθήσει την virtual reality εκδοχή του προβάλλοντας ένα μέρος του τι συμβαίνει εκεί σε όσους δεν έχουν τον απαιτούμενο VR εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας έρευνας αγοράς Canalys, περίπου 400.000 κράνη Oculus Rift είχαν αποσταλεί στις αγορές την περασμένη χρονιά, ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 έγινε η αποστολή επιπλέον 99.000 κομματιών, όπως έχει σημειώσει η IDC. Δεν είναι σαφές ακόμα το πόσοι από τους κατόχους του Oculus Rift χρησιμοποιούν το Facebook Spaces, καθώς δεν έχουν δοθεί στοιχεία από το κοινωνικό δίκτυο.

About Freegr network

Από το Blogger.