ειδήσεις

Η συνύπαρξη Ανθρώπου και Μηχανών το 2030

Το 2030, κάθε οργανισμός θα έχει τεχνολογική υπόσταση και ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να σκέπτονται από τώρα πως θα διασφαλίσουν το μέλλον τους, όσον αφορά τις υποδομές και το εργατικό δυναμικό τους, όπως αποκαλύπτει έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε από την Dell Technologies. 
Η έρευνα, με επικεφαλής το Institute for the Future (IFTF, Ινστιτούτο του Μέλλοντος) και σε συνεργασία με 20 ειδικούς τεχνολογίας, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο, εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, θα μετασχηματίσει τις ζωές μας, αλλά και τον τρόπο εργασίας μας, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η έρευνα με τίτλο «Η επόμενη εποχή συνεργατικότητας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών» παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις μπορούν να προετοιμαστούν για μια ευμετάβλητη κοινωνία.
Η έρευνα προβλέπει ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες, υποστηριζόμενες από τεράστιες προόδους στο software, στα big data και την υπολογιστική ισχύ, θα επαναδιαμορφώσουν τις ζωές μας. Η κοινωνία θα εισέλθει σε ένα νέο στάδιο, όσον αφορά τη σχέση της με τις μηχανές, σχέση η οποία θα χαρακτηρίζεται από:
  • Μεγαλύτερη αποδοτικότητα και δυνατότητες από κάθε άλλη φορά, κάτι που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους περιορισμούς τους
  • Ανθρώπους ως «ψηφιακούς συνθέτες» για τους οποίους η τεχνολογία θα αποτελεί προέκταση, βοηθώντας τους να διευθύνουν καλύτερα και να διαχειρίζονται τις καθημερινές δραστηριότητες
  • Ανθρώπους στο κυνήγι εργασίας, τους οποίους οι οργανισμοί, χρησιμοποιώντας προηγμένες συνδυαστικές τεχνολογίες, καθοδηγούμενες από δεδομένα, θα εντοπίζουν ως ταλέντα και θα απασχολούν, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο
  • Ανθρώπους που θα μαθαίνουν «στη στιγμή», καθώς οι ρυθμοί της αλλαγής θα είναι τόσο γρήγοροι, που οι νέοι κλάδοι θα δημιουργούνται και νέες δεξιότητες θα είναι απαραίτητες προκειμένου να επιβιώσουν
Η Dell Technologies ανέθεσε τη μελέτη για να βοηθήσει τις εταιρείες να πλοηγηθούν σε έναν αβέβαιο κόσμο και να προετοιμαστούν για το μέλλον. Σήμερα, οι ψηφιακές παρεμβάσεις επαναχαράσσουν με ταχύτατους ρυθμούς τους κλάδους. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν μπορούν να προβλέψουν σε ποια κατάσταση θα είναι οι κλάδοι τους στο μέλλον.
Σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Dell (Dell’s Digital Transformation Index), το 52 τοις εκατό των υψηλόβαθμων στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις σε 16 χώρες, έχουν βιώσει σημαντικές παρεμβάσεις στους κλάδους τους, ως αποτέλεσμα των ψηφιακών τεχνολογιών.
  • Σχεδόν η μία στις δύο επιχειρήσεις θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία τους να καταστεί απαρχαιωμένη κατά τα επόμενα τρία ως πέντε χρόνια.
«Ποτέ πριν ο κλάδος μας δεν έχει βιώσει τόσο ισχυρές παρεμβάσεις. Ο ρυθμός των αλλαγών είναι καταιγιστικός και ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον, στο οποίο ή δρας αποφασιστικά, ή χάνεσαι. Για να κάνει το αποφασιστικό άλμα προς τα εμπρός, σε αυτή τη νέα εποχή συνεργατικότητας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ψηφιακή επιχείρηση, με software στον πυρήνα της», ανέφερε σχετικά ο Jeremy Burton, Chief Marketing Officer, Dell.«Όμως, οι οργανισμοί θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να δημιουργήσουν τις δικές τους ικανές μηχανές, να προετοιμάσουν τις δικές τους υποδομές και να δώσουν τις κατάλληλες δυνατότητες στο δικό τους ανθρώπινο δυναμικό, αν θέλουν να τροφοδοτήσουν αυτή την αλλαγή».
«Έχουμε εκτεθεί σε δύο ακραίες προοπτικές σχετικά με την εξέλιξη των μηχανών στο μέλλον: το πρόβλημα της τεχνολογικής ανεργίας, το οποίο προκαλείται από έντονες ανησυχίες ή από την άλλη πλευρά, την υπερβολικά αισιόδοξη θεώρηση ότι η τεχνολογία θα επιλύσει όλα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά μας προβλήματα», σχολιάζει η Rachel Maguire, research director, Institute for the Future. «Σε αντίθεση με αυτές τις απόψεις, εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στην πραγματική φύση της σχέσης μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπων και στο πώς θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αν αναλάβουμε από τώρα τη σκληρή δουλειά της ενίσχυσης της επιτυχούς συνεργατικότητας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, ο αντίκτυπος στην κοινωνία θα είναι επωφελής για όλους μας».

About Freegr network

Από το Blogger.