τεχνολογία

Dark Web: λουκέτο στο AlphaBay με δυνατές συλλήψεις

To AlphaBay, ήταν μια ηλεκτρονική αγορά που πωλούσε παράνομα προϊόντα στο Dark Web. Η σελίδα φαίνεται να είναι offline μετά από συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις χώρες. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ταϊλάνδη, στις 5 Ιουλίου, ενώ την ίδια ακριβώς μέρα, η ιστοσελίδα του AlphaBay στο Dark Web έπεσε μυστηριωδώς.Dark Web: κλείσιμο του AlphaBay μετά από συλλήψεις
Οι αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ζήτημα, αλλά η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι μια εσωτερική πηγή επιβεβαίωσε ότι το AlphaBay έκλεισε μετά την παρέμβαση των αρχών επιβολής του νόμου. Δύο επιδρομές της Αστυνομίας φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες στην πόλη Trois-Rivières στον Καναδά, και μια άλλη επιδρομή σε κάποια επαγγελματική διεύθυνση στο Μόντρεαλ. Δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά κατασχέθηκε εξοπλισμός. Η τελευταία επιδρομή της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη, όπου φέρεται να συνελήφθη ένας Καναδός υπήκοος με το όνομα Alexander Cazes.
Ο 26χρονος συνελήφθη στις ιδιωτικές κατοικίες τους στην Bangkok. Η αστυνομία κατέσχεσε τρία σπίτια και τέσσερα αυτοκίνητα Lamborghini, αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων baht, που είναι 11,8 εκατομμύρια δολάρια. Οι τοπικές αρχές πραγματοποίησαν τη σύλληψη του Cazes αφού εκδόθηκε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Dark Web AlphaBay Η Συνέχεια..
Στις 12 Ιουλίου, ο Cazes κρεμάστηκε με μια πετσέτα στο κελί του, σύμφωνα με τον Τύπο της Ταϊλάνδης. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Cazes ήταν κάποιος από το προσωπικό του AlphaBay ή ήταν πωλητής στον ιστότοπο. Οι ανεπιβεβαίωτες φήμες που ξεκίνησαν σαπό το Reddit και τα μικρότερα blogs ισχυρίζονται ότι ο Cazes ήταν ο διαχειριστής του AlphaBay γνωστός και ως DeSnake.
Η ιστορία
Η ναρκο-αγορά του AlphaBay ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2014 και άρχισε να μεγαλώνει όταν έκλεισε μια άλλη μεγάλη ναρκοαγορά του Dark Web αγορά που ονομαζόταν Evolution. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, το AlphaBay είχε πάνω από 200.000 χρήστες και η αγορά του συνέχισε να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, καθώς η αγορά του TheRealDeal εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το καλοκαίρι του 2016. Τη στιγμή της εξαφάνισης της ναρκοαγοράς, το AlphaBay είχε πάνω από 400.000 χρήστες. Στο μεταξύ, οι πρώην πωλητές και χρήστες του AlphaBay άρχισαν να συρρέουν σε άλλες αγορές του Dark Web. Σύμφωνα με το DeepDotWeb, ένα site που παρακολουθεί το Dark Web, οι τρεις πιο δημοφιλείς αγορές Dark Web μετά το κλείσιμο του AlphaBay είναι οι: RAMP (Ρωσόφωνο), Dream Market και το Hansa Market.

About Freegr network

Από το Blogger.