τεχνολογία

104 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως για το Netflix

Περίπου 5,2 εκατομμύρια μέλη πρόσθεσε το τελευταίο τρίμηνο το Netflix, κυρίως εκτός ΗΠΑ. Έτσι, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, οι συνδρομητές της αγγίζουν πλέον τα 104 εκατομμύρια, από τους οποίους μάλιστα σχεδόν το 50% προέρχεται εκτός της αμερικανικής αγοράς. Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, οι μετοχές του Netflix εμφάνισαν άνοδο πάνω από 10%.
Σύμφωνα με την ίδια, οι καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις της αποδεικνύουν πως αποδίδουν καρπούς οι επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχόμενου, με αποκλειστικές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, η κίνηση αυτή τη βοήθησε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό από online πλατφόρμες όπως το YouTube και η αντίστοιχη υπηρεσία της Amazon, όπως και στα συνδρομητικά κανάλια.
Η εταιρεία σημείωσε επίσης πως η μεγαλύτερη διείσδυση στις διεθνείς αγορές θα συμβάλει στην αύξηση των κερδών της την τρέχουσα χρονιά. Ενδεικτικό είναι πως στο δεύτερο τρίμηνο είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 32%, αγγίζοντας τα 2,8 δισ. δολάρια, ένα νούμερο που εκτιμά πως θα φτάσει στα 3 δισ. το επόμενο τρίμηνο. Τα κέρδη του Netflix στο τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος έφτασαν τα 65,6 εκατομμύρια. Έτσι, σημείωσαν άνοδο κατά 60% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς.

About Freegr network

Από το Blogger.