τεχνολογία

IFA 2017: Τι περιμένουμε να δούμε στο Βερολίνο;

Η IFA 2017, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας θα ανοίξει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Μπορεί λοιπόν να έχουμε κάτι λιγότερο από δύο μήνες για το μεγάλο αυτό event, αλλά οι διάφορες φήμες αλλά και η εσωτερική επαγγελματική ενημέρωση μας έχει προϊδεάσει για το τι περίπου θα απολαύσουμε αμέσως μετά τις διακοπές μας.
Ας κάνουμε λοιπόν τις προβλέψεις μας, τουλάχιστον για μερικούς από τους «μεγάλους» κατασκευαστές.


SAMSUNG

Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα η Samsung να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο – και πολύπαθο- Galaxy Note 8 στην IFA. Βέβαια έχουμε ήδη ακούσει την φήμη ότι η επίσημη πρώτη θα γίνει στην Νέα Υόρκη στις 26 Αυγούστου, αλλά ακόμη και αν αυτό ισχύει, η πρώτη φορά που θα το πιάσουμε στα χέρια μας θα είναι μερικές ημέρες μετά στο Βερολίνο.
Επίσης σύμφωνα με φήμες η οθόνη του Note 8 θα έχει διαγώνιο 6.3 ιντσών, στο εσωτερικό του θα υπάρχει ο Snapdragon 835 και 4 ή 6GB μνήμης RAM και θα έχει διπλή κάμερα η οποία θα ενσωματώνει δύο αισθητήρες των 13MP. Κανείς δεν περίμενε το νέο Note να είναι μια προσιτή συσκευή αλλά από τα specs καταλαβαίνουμε ότι η τιμή θα είναι υψηλότερη από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα στην γκάμα της Samsung.

Αν μας ρωτούσε κανείς τι άλλο περιμένουμε από την Samsung θα λέγαμε με σιγουριά το Gear S4. Το πρόβλημα εδώ όμως είναι ότι η εξέλιξη του Tizen 3.0 έχει καθυστερήσει, και αυτό ίσως βάλει «φρένο» στην παρουσίαση του νέου smartwatch.

Τέλος είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Samsung στην IFA 2017 θα βρει την ευκαιρία να παρουσιάσει και ένα ηχείο το οποίο θα λειτουργεί αρμονικά με το Bixby, στην λογική δηλαδή των Amazon Echo και Google Home. Και εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, καθώς η Αγγλική έκδοση του Bixby έχει καθυστερήσει σημαντικά.


LG

Το 2016 η LG δεν παρουσίασε κάποιο κινητό στην IFA. Αυτή την χρονιά όμως ακούγεται ότι το V30 θα παρουσιαστεί σε ένα ειδικό event στις 31 Αυγούστου, μια ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η IFA. Το V30 αναμένεται να είναι η απάντηση της LG στο Galaxy Note 8 και όπως φαίνεται θα είναι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη OLED, Snapdragon 835, διπλή κάμερα και τρεις διαφορετικές εκδόσεις με 32, 64 και 128GB μνήμης.
Επίσης και η LG θα πρέπει να ξεχάσει την αφαιρούμενη μπαταρία την οποία τόσο πολύ διαφήμιζε, μιας και η συσκευή θα είναι ανθεκτική στο νερό.


SONY

Η Sony σύμφωνα με δική μας δημοσιογραφική πληροφόρηση, είναι αυτή που θα κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στην IFA 2017. Όπως φαίνεται, μετά από αρκετά χρόνια τα Xperia αλλάζουν σχεδίαση και αισθητική ενώ υπάρχει φήμη για μια συσκευή με bezel less οθόνη 6 ιντσών η οποία θα έχει 18:9 aspect ratio, όπως δηλαδή η οθόνη του LG G6.
Οι φήμη αυτή απέκτησε υπόσταση όταν η JDI, μια εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε από την σύμπραξη των Sony, Toshiba, Hitachi, ανακοίνωσε την μαζική παραγωγή μιας Full Active QHD οθόνης με ιδιαίτερα μικρά πλαίσια.

Επιπλέον στην IFA περιμένουμε να δούμε και τρία ακόμη κινητά τα Xperia X1XZ1 και XZ1 Compact. Τα μεν XZ1 και στις δύο εκδόσεις θα είναι εξοπλισμένα με Snapdragon 835 ενώ το X1 είναι ένα midrange κινητό με Snapdragon 660 και 4GB RAM και 5άρα full HD οθόνη.


HUAWEI

Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Είτε οι κινέζοι είναι εξαιρετικοί στο να κρατούν μυστικά και να ελέγχουν τις φήμες – κάτι που δεν ισχύει φυσικά- είτε η Huawei αναμένεται να έχει μια «χλιαρή» παρουσία στην IFA 2017. Το 2016 η Huawei είχε παρουσιάσει στο Βερολίνο τα Nova και Nova Plus, αλλά τα Nova 2 και Nova 2 Plus έχουν ήδη παρουσιαστεί από τον Μάιο για τις Ασιατικές αγορές.
Δεν είναι απίθανο να παρουσιάσει την σειρά Nova για την Ευρώπη, αλλά όσοι περιμένατε να δείτε κάποια high end συσκευή όπως το Mate 10 μάλλον θα απογοητευτείτε.


HTC

Τον Φεβρουάριο η HTC ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2017 θα δούμε 6-7 νέες συσκευές στις κατηγορίες mid και high end. Οι τρεις από αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί- U11, U Play και U Ultra- κάτι που σημαίνει ότι περιμένουμε άλλες 3-4. Κάποιες από αυτές σίγουρα θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Βερολίνο. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για μια συσκευή η οποία είναι γνωστή ως Ocean Life, και η οποία θα έχει οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης full HD, επεξεργαστή Snapdragon 660 και δύο κάμερες των 16MP. Ίσως λοιπόν να είναι αυτή που θα δούμε στην IFA 2017.


LENOVO
Η Lenovo ήταν η δεύτερη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα κάνει event στην IFA στις 31 Αυγούστου.
Μέχρι σήμερα δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για το τι ακριβώς θα παρουσιάσει, αλλά αν κρίνουμε από την περσινή της πληθωρική παρουσία, θα δούμε αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Περιμένουμε λοιπόν τα νέα κινητά που θα αντικαταστήσουν την σειρά K6 και νέες σειρές convertible laptop και ultrabook. Η Motorola μάλλον θα έχει πιο διακριτική παρουσία, μιας και ήδη έχει παρουσιάσει το νέο Moto Z Play ενώ τα Moto Z2 και Z2 Force αναμένονται μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Είπαμε θα σας πούμε για τους λεγόμενους «μεγάλους». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι μικρότεροι δεν θα έχουν σημαντικές παρουσιάσεις! Ονόματα όπως αυτά των AcerAsusZTEAlcatel κλπ. κάθε χρονιά καταφέρνουν να μας εκπλήξουν με τις παρουσιάσεις τους. Μέσα στις επόμενες ημέρες σίγουρα θα έχουμε και κάποιες μικρές φήμες και διαρροές, οπότε θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε. Εντωμεταξύ θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε ποιες από τις παραπάνω συσκευές θα θέλατε να δείτε!
Από το Myphone και το phonegr 

About Freegr network

Από το Blogger.